1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "Özgürlük" mitingine yalnızca 600 kişi katıldı
"Özgürlük" mitingine yalnızca 600 kişi katıldı

"Özgürlük" mitingine yalnızca 600 kişi katıldı

Muhalif gazeteci İvan Golunov’a ve özgür gazeteciliğe destek için Moskova’da düzenlenen mitinge katılım çok düşük oldu.

A+A-

Moskova’da “uyuşturucu ticareti yaptığı” iddiasıyla gözaltına alınıp kamuoyu baskısı sonrası hakkındaki suçlamalar düşürülerek serbest bırakılan muhalif gazeteci İvan Golunov’a ve özgür gazeteciliğe destek için Moskova’da düzenlenen mitinge katılım çok düşük oldu. 

Bir grup gazetecinin girişimi ile 20 bin kişiye kadar katılım için izin alınan başkentteki mitinge katılanların sayısı polisin ifadesine göre 1600’ü geçmedi. Oysa Golunov'un çalıştığı Mdeuz sitesi, katılımcı sayısının sadece 600 kişi olduğunu duyurdu. 

Basın özgürlüğü vurgusuyla yapılan, Akademik Saharov Bulvarı’ndaki miting geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı. 

Bu arada kendisine destek için düzenlenen mitinge gazeteci İvan Golunov’un katılmaması da dikkati çekti.

Mitingi organize eden Rusya Gazeteciler Birliği Başkanı, Moskovskiy Komsomolets gazetesi Yayın Yönetmeni Pavel Gusyev, "Golunov'un serbest bırakılması, gazeteci toplumunun ortak zaferidir" dedi. Gusyev, 1991'den Rusya'da 300'den fazla gazetecinin, mesleğini icra ederken hayatını kaybettiğini vurguladı. 

Türkrus sitesinin aktardığına göre, “Herkes için hukuk ve adalet” sloganıyla düzenlenen mitingte Kremlin aleyhinde sloganlar atıldı. 

Haksız yere gözaltına alındığı için gazeteci Golunoıv serbest bırakılırken, Başkan Putin olayda sorumlulukları olduğu için iki polis teşkilatı generalini görevden almıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.