1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Özkunt: YÖDAK siyasetten arındırılmalı
Özkunt: YÖDAK siyasetten arındırılmalı

Özkunt: YÖDAK siyasetten arındırılmalı

TDP Genel Sekreteri Nevzat Özkunt, üniversiteleri denetleyen mekanizmalardan biri olan YÖDAK’ın siyasetten arındırılması gerektiğini ve YÖDAK’ın başında bulunan kişilerin, siyasi geçmiş olmaması gerektiğini söyledi.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Nevzat Özkunt, Gökhan Altıner’in Kıbrıs Postası TV’de hazırlayıp sunduğu “Sabah Postası” isimli programa konuk oldu, gündeme dair özel açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTÜ) yürütülen sahte diploma soruşturmasına yönelik konuşan TDP Genel Sekreteri Nevzat Özkunt, eğitim alanının ayaklar altına alındığını söyledi. Sahte diploma olaylarını bugüne kadar hep duyduklarına dikkat çeken Nevzat Özkunt, ülkedeki üniversitelerin devlet otoritesini hissetmediğini vurguladı.

Boşluklarda maalesef bu olaylar yaşanıyor. Oysaki üniversitelerin bilimsel özerkliği bir yana idari ve mali açıdan çok ciddi bir şekilde denetlenmesi gerekiyor. Bunu Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) veya Eğitim Bakanlığı yapmalı,  iki başlılık olmaması gerekiyor” diye konuştu. Nevzat Özkunt, denetimin YÖDAK’a verilmesi halinde, denetim yetkisi, kadroları, güçlendirilmesi ve denetim mekanizması oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Nevzat Özkunt, öğrencilerin kayıt olduğu günden itibaren mezun olacağı güne kadar geçen evrenin mali açıdan denetlenmesi gerektiğini ifade ederek, “Mali açıdan denetlemeyi sayıştaylık yapabilir, idari açıdan denetimi YÖDAK yapması lazım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.