1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Özyiğit ve Ataoğlu bakan olmak istiyor
Özyiğit ve Ataoğlu bakan olmak istiyor

Özyiğit ve Ataoğlu bakan olmak istiyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Merkezi’nde 3 saat süren dörtlü koalisyon görüşmeleri Demokrat Parti ve Toplumcu Demokrasi Partisi ile ilgili iki ayrı noktada tıkandı.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Merkezi’nde 3 saat süren dörtlü koalisyon görüşmeleri Demokrat Parti ve Toplumcu Demokrasi Partisi ile ilgili iki ayrı noktada tıkandı.

Haber Kıbrıs’ın elde ettiği bilgilere göre TDP, Merkez Bankası ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanının Türkiye tarafından değil KKTC hükümeti tarafından atanmasını talep edince bunun bir seçim hükümeti olması nedeniyle diğer ortaklar şaşkınlık yaşadı.

Bu konunun ve tıkanıklığın nasıl aşılacağı bilinmiyor. Bu talebin gerçekçi olmadığını bilmesine rağmen Cemal Özyiğit tarafından ortaya konulması aslında koalisyona girmemek için bir bahane olarak değerlendiriliyor.

Öte yandan Demokrat Parti Başkanı Fikri Ataoğlu bakan olma konusunda ısrarlı. Koalisyon ortağı parti başkanlarının bakan olmasında ısrarlı olan Ataoğlu, sürecin tıkanmasına neden oldu.

Halkın Partisi’nin talebiyle ve diğer iki partinin olumlu karşılamasıyla sadece başbakanın milletvekili olması geriye kalan tüm bakanların teknokrat olması konusuna Fikri Ataoğlu karşı çıktı ve süreç o noktada tıkandı.

“Denktaş’ın oğluna kiralanan 110 dönümün iptali masada”

Haber Kıbrıs’ın öğrendiği bilgilere göre görüşmede daha önce kurulan dörtlü koalisyon hükümet döneminde ciddi tartışma konusu olan ve kamuoyuna da yansımış olan arazi kiralamalarının iptali de gündeme geldi.

Halkın Partisi, Serdar Denktaş’ın bakan olduğu dönemde kendi oğluna hukuka aykırı şekilde kiraladığı 110 dönüm arazinin kiralama işleminin iptalini istiyor.

Demokrat Parti bu konuya karşı çıkarken Maliye teftiş tarafından bu konuda hazırlanan bir raporun toplantıda HP Başkanı Senin tarafından gündeme taşındığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.