1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Parlamento mu, başkanlık mı?
Parlamento mu, başkanlık mı?

Parlamento mu, başkanlık mı?

Hükümetlerin ömrünün iki yılı bulmadığı, siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü sistemin kilitlendiği KKTC’de gözler yönetim biçimine çevrildi.

A+A-

Hükümetlerin ömrünün iki yılı bulmadığı, siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü, zaman zaman sistemin kilitlendiği KKTC’de, deneyimli siyaset bilimci, uluslararası ilişkiler uzmanı ve kamu yönetimi uzmanları ülke siyaset yaşamının temel sorunlarını, parlamenter sistem ile başkanlık sisteminin KKTC’yle olan doku uyumunu Haberci okurları için değerlendirerek, ciddi açıklamalarda bulundu.

SÖZEN: TEK BAŞINA İSTİKRAR GETİRMEZ

DAÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı, Siyaset Bilimci Prof. Dr. Ahmet Sözen, hiçbir siyasal sistemin uygulandığı ülkeye tek başına istikrar getiremeyeceğini söyledi

   Başkanlık sistemini demokratik temeller kapsamından çıkarmadan uygulayabilmek için gerekli enstrümanların olması gerektiğinin altını çizen Sözen, bunun olmadığı bir sistemde hayat bulan başkanlık sisteminin otoriter bir yapıya dönüşeceğine işaret etti.

“GÜCÜ TEK ELDE BULUNDURMA…”

Parlamenter sistem ile başkanlık sistemini KKTC temelinde değerlendiren Sözen, dünyanın birçok yerinde başkanlık sisteminin varlığına dikkat çekerek, bunların içinde en iyi uygulanan yerin ise Amerika Birleşik Devletleri olduğunu ifade etti.

Haberin devamı için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.