1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi'nden Depremzedelere ücretsiz psikolojik destek
Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi'nden Depremzedelere ücretsiz psikolojik destek

Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi'nden Depremzedelere ücretsiz psikolojik destek

Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi, Türkiye'de meydana gelen deprem felaketi nedeniyle, hayatlarını kaybeden, yaralı kurtulan yada enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımızın ailelerine ve yakınlarına yönelik ücretsiz psikolojik destek verecek.

A+A-

Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi, 5 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de gerçekleşen ve 10 ayrı şehri etkileyen Deprem Felaketinde içlerinde KKTC yurttaşlarının da olduğu, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet sevenlerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.

Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi, yaşanan deprem felaketi nedeniyle, hayatlarını kaybeden, yaralı kurtulan yada enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımızın ailelerine ve yakınlarına yönelik ücretsiz, yüz yüze veya online olarak psikolojik destek vermeye başlayacağını duyurdu.

Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaşanan felaketten dolayı büyük üzüntü duyduklarını, deprem felaketinin yaşandığı bölgelerde hayatlarını kaybeden, yaralı kurtulan ve halen enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımızın da olduğu bu bugünlerde, ulvi hekimlik görevi bilinciyle sorumluluk üstlenmeye hazır olduklarını söyledi. Çakıcı, Deprem Felaketi sebebiyle hayatını kaybeden yada yaralı olarak kurtarılan veya en kaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımızın ailelerinin ve yakınlarının psikolojik desteğe ihtiyaç duyabilecekleri gerçeğini göz önünde tutarak, Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi’nden 1 Psikiyatrist ve 5 psikoloğun görevlendirildiğini, ücretsiz olarak bu hizmetin verileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, yüz yüze yada online psikolojik destek almak isteyen kişilerin 05428830007 ve 05488838307 numaralarından iletişime geçebileceklerini, gerekli desteğin uzman psikologlar tarafından ücretsiz verileceğini sözlerine ekledi. Mehmet Çakıcı, Sağlık Bakanlığı ile koordineli bir şekilde bu hizmeti vereceklerinin de altını çizdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.