1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Pembe Köşk’ten bağımlılıkla mücadeleye destek semineri
Pembe Köşk’ten bağımlılıkla mücadeleye destek semineri

Pembe Köşk’ten bağımlılıkla mücadeleye destek semineri

Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi ile Girne Akdeniz Lions Kulübü'nün desteğiyle Girne Anafartalar Lisesi'nde öğrencilerin madde bağımlılığı, bağımlılıktan korunma ve bağımlılık tedavisi hakkında bilgilendirilmeleri amacıyla bir seminer düzenlendi.

A+A-

Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi ile Girne Akdeniz Lions Kulübü'nün desteğiyle Girne Anafartalar Lisesi'nde öğrencilerin madde bağımlılığı, bağımlılıktan korunma ve bağımlılık tedavisi hakkında bilgilendirilmeleri amacıyla bir seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi Psikiyatristi Yrd. Doç Dr. Kuzeymen Balıkçı, bağımlılıkla ilgili öğrencilere önemli bilgiler verdi. Seminerde öğrencilerin bağımlılıkla mücadele konusunda sorular yönelterek, yoğun ilgi gösterdikleri gözlemlendi.

Kuzeymen Balıkçı seminerde yaptığı konuşmada, öğrencilere bağımlılığın basit bir alışkanlık olmadığı,  aksine ciddi bir beyin hastalığı olduğunu ve bağımlı bir beyinin sağlıklı düşünemeyeceği, ders başarısının düşeceği, özgüven sorunları yaşayacağını, bazı ciddi tıbbi hastalıklarla bağımlılık arasında bağlantılar olduğunu ifade etti.

Bağımlılık sürecinin arkadaş ortamında tetiklendiği ve genellikle bir kere denemekten bir şey olmayacağı düşüncesinin bağımlılığın en tehlikeli yanlış inanışı olduğunun altını çizen Balıkçı, bir kere 20. kattan atlamak ile 1 kere madde kullanmak arasında bir fark olmadığını, her iki durumda da sonucun hayatlarının hatası olduğunu belirtti.

Balıkçı, sorunlarımı çözemedim, madde kullanarak unuturum, yahut çözerim diye düşündüm ve iddialı biri diye tanınıyordum, imajımı korumak istedim gibi inanışlar konusunda öğrencileri düşünmeye ve tartışmaya sevk ederek aslında bu inanışların hatalı inanışlar olmaktan öteye gitmediklerini, bu ağlara düşülmemesi gerektiğini vurguladı.

Tüm bu süreçte insanlar için en önemli korunma yönteminin 'Hayır' demeyi öğrenmek olduğunu vurgulayan Kuzeymen Balıkçı, bireylerin 'Hayır' diyebilmeleri için şimdiden kendilerini eğitmeleri gerektiğini, bunun sadece madde bağımlılığından korunmanın değil aynı zamanda mutlu bir geleceğin de anahtarı olduğunu söyledi.

Karşıyaka bölgesinde yer alan Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi'nin hem Kıbrıs hemde bölge ülkeleri için önemli bir merkez olduğunu belirten Balıkçı sözlerini, "Seni dinlemeye hazırız bağımlılığı hayatından çıkarmanın yolu Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi'nden geçiyor. Destek ve tedavi için mutlaka bize danış diyerek" noktaladı.

Seminerin sonunda Yrd. Doç Dr. Kuzeymen Balıkçı'ya desteklerinden dolayı teşekkür belgesi Girne Akdeniz Lions Kulübü Başkanı Yonca Deniz tarafından takdim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.