1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Peru'da kabineye güvensizlik oyu
Peru'da kabineye güvensizlik oyu

Peru'da kabineye güvensizlik oyu

Peru'da muhalefetin çoğunlukta olduğu kongre, Devlet Başkanı Pedro Pablo Kuczynski'nin kabinesine güvensizlik oyu verdi.

A+A-

Kongrede çıkan tartışmada milletvekilleri başbakana hakaret etti ve Kuczynski'nin kabinesindeki eğitim bakanını, 60 günlük öğretmen greviyle ilgili olarak istifaya çağırdı.

Devlet Başkanı Kuczynski, milletvekillerinin talebini kabul etmek yerine tüm kabine için oylama yapılmasını istedi.

Kongrede yapılan güvensizlik oylamasında, kabinenin görevine devam etmemesi yönünde karar verildi.

Devlet Başkanı Kuczynski, gelecek hafta yeni bakanlar kurulu oluşturulması için Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna yapacağı ziyareti askıya aldığını söyledi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kuczynski, "Çocukların hatırı için, Peru ve yönetilebilirliği için pes etmeyeceğiz." ifadesine yer verdi.

Peru anayasasına göre, devlet başkanının başbakanı değiştirmesi gerekirken, kabinedeki diğer 18 bakanı yeniden atayabiliyor.

Milletvekilleri, belirlediği isimleri onaylamazsa, Kuczynski'nin kongreyi feshetme ve yeni parlamento seçimleri çağrısında bulunma seçeneği bulunuyor.

Devlet Başkanı Kuczynski'nin kabinesinde maliye bakanlığı görevini yürüten Alfredo Thorne, haziran ayında, tartışmalı bir havaalanı projesi için yapılan bütçe revizyonunun onaylanması için Sayıştay denetçisine telkinde bulunduğu iddiaları sonrasında görevinden istifa etmişti.

Maliye Bakanı Thorne, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kongrenin hakkında verdiği güvensizlik oyunun ardından görevini bıraktığını ve istifa mektubunu imzaladığını belirtmişti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.