1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Peskov: Putin'in limuzini 'Kortej'i başka ülkelerin liderleri de kullanabilecek
Peskov: Putin'in limuzini 'Kortej'i başka ülkelerin liderleri de kullanabilecek

Peskov: Putin'in limuzini 'Kortej'i başka ülkelerin liderleri de kullanabilecek

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için ‘Kortej' projesi kapsamında üretilen tamamen yerli ve zırhlı limuzinin seri üretimden sonra başka ülkelerin liderleri tarafından da kullanılabileceğini söyledi.

A+A-

Russia Today'in (RT) sorularını yanıtlayan Peskov, Putin için ‘Kortej' projesi kapsamında üretilen zırhlı limuzin hakkında açıklamada bulundu.

Peskov "Bunlar özel olarak üretilen yeni araçlar, henüz seri üretim yok. Firma sonbaharda seri üretim için sipariş almaya başlayacak, araçlar yeni yıldan itibaren satışa sunulacak. Liderler için özel olan bu yeni limuzinler üretildikçe, kullanıldığı coğrafyanın da genişlemesi ihtimali artacak" dedi.

Putin'in ABD Başkanı Donald Trump ile bugün Helsinki'de yapacağı zirve öncesinde Finlandiya basınında, Rus liderin yeni limuzininin ülkeye getirildiği iddiası yer almıştı.

'GÖRECEKSİNİZ'

Peskov, Putin'in Helsinki ziyaretinde hangi aracı kullanacağını açıklamayı reddederek "Göreceksiniz" dedi.

Putin, Kremlin'deki görüşmenin ardından Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'e, 'Kortej' projesi kapsamında yapılan yerli ve zırhlı limuzini göstermişti.

Putin, 7 Mayıs'ta 4. dönem başkanlığı için gerçekleştirilecek yemin töreninin yapılacağı Andreyevskiy salonuna 'Kortej' projesi kapsamında yapılan ve şimdiye kadar hakkındaki her şey gizli tutulan yerli ve zırhlı limuzinle gelmişti.

'Kortej' projesi kapsamında üretilen ‘Aurus Senat'ın yanı sıra Kommendant ve Arsenal isimli iki farklı araç daha geliştirildi. Sadece Putin'in kullanımında olmayacak araçlar, ‘Aurus' markası altında başka pazarlara da sunulacak. Marka ağustos ayında Moskova'da yapılacak bir otomobil fuarında da geniş kapsamlı bir şekilde tanıtılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.