1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Peskov: Putin’in ziyaretleri Moskova’nın tutarlı politikasının bir parçası
Peskov: Putin’in ziyaretleri Moskova’nın tutarlı politikasının bir parçası

Peskov: Putin’in ziyaretleri Moskova’nın tutarlı politikasının bir parçası

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dün gerçekleştirdiği Suriye, Mısır ve Türkiye ziyaretinin Ortadoğu’daki 'etki boşluğunu doldurma' girişimi değil Moskova’nın bölgedeki tutarlı politikasnın bir parçası olduğunu söyledi

A+A-

Peskov "Putin’in uzun zaman önce oluşturduğu politika çerçevesinde Rusya’nın siyasi alanda bir amaç doğrultusunda tutarlı çalışmalar gerçekleştirmesi söz konusu.

Yani Suriye’nin kurtarılması, ülkenin meşru hükümetinin desteklenmesi, siyasi istikrar arayışı ve Moskova’nın Türkiye, Mısır ve Suriye ile çoklu ilişkilerinin geliştirilmesi durumu" dedi.

"Burada herhangi bir boşluğu doldurma girişimi söz konusu değil, boşluk yok” diyen Peskov "Rusya uzun zamandır bölgede var ve doğal olarak kendi pragmatik çıkarlarını güdüyor. Elbette bu arada karşılıklı işbirliği ve güvene odaklı" ifadelerini kullandı.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.