1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Peşmerge ve koalisyon güçlerinden Mahmur'da IŞİD'e ortak operasyon: 25 ölü
Peşmerge ve koalisyon güçlerinden Mahmur'da IŞİD'e ortak operasyon: 25 ölü

Peşmerge ve koalisyon güçlerinden Mahmur'da IŞİD'e ortak operasyon: 25 ölü

Irak'ın Mahmur kasabası kırsalındaki Karaçok Dağı'nda saklanan IŞİD militanlarına yönelik bu sabah Peşmerge ve koalisyon güçleri tarafından ortak operasyon düzenlendi.

A+A-

Peşmerge kaynaklarından edinilen bilgilere göre Mahmur kasabası yakınlarındaki Karaçok Dağı'nda, Peşmerge güçleri ve ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon tarafından bu sabah saat 05:00 sularında IŞİD'e ortak operasyon düzenlendi.

ABD öncülüğündeki koalisyona bağlı savaş uçaklarının destek verdiği operasyonda birçok mevzi imha edilirken, çok sayıda örgüt mensubu öldürüldü.

Sputnik'e konuşan Peşmerge Komutanı Said Mamozi, Karaçok Dağı'nda saklanan IŞİD militanlarına yönelik büyük bir operasyonun bugün başladığını belirterek, şöyle konuştu:

"Peşmerge ve IŞİD karşıtı koalisyon güçleri ortaklaşa olarak bu sabah saat 05:00 sularında IŞİD militanlarına yönelik büyük bir operasyon başlattı. Operasyon kapsamında koalisyona bağlı savaş uçakları IŞİD mevzilerini bombaladı. Peşmerge güçleri de karadan bombaladı. Çok sert çatışmalar yaşandı. Operasyonda şimdiye kadar 25 IŞİD militanı öldürüldü. Peşmergeden ise 3 şehidimiz var. 2 Peşmerge savaşçımız ise yaralandı. Operasyon devam ediyor."

Peşmerge ve koalisyon ay başında Karaçok Dağı'nda örgüte operasyon düzenlemiş,  bölgedeki IŞİD liderlerinin de aralarında bulunduğu birçok örgüt mensubu öldürülmüştü.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.