1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Petrolde sıkılaşma baskısı
Petrolde sıkılaşma baskısı

Petrolde sıkılaşma baskısı

Petrol Asya ticaretinde yatırımcıların taleple ilgili süregelen endişelere karşı piyasanın sıkılaştığına dair işaretleri değerlendirmesiyle geriledi.

A+A-

Petrol Asya ticaretinde yatırımcıların taleple ilgili süregelen endişelere karşı piyasanın sıkılaştığına dair işaretleri değerlendirmesiyle geriledi.

Brent, önceki iki seansta yüzde 1,6 yükseldikten sonra varil başına 83 dolara geriledi; fiyatlar dar aralığın üst sınırındaydı. ABD ham petrolü 78 dolar civarında işlem gördü. Zaman yayılımları piyasanın daha güçlü olduğunu gösterirken, ABD ham stokları geçen hafta beklenenden daha az arttı.

Petrol, OPEC+ üretiminin düşmesi ve Orta Doğu’da artan gerilimlerin yükseliş rüzgarları ile en büyük ithalatçı Çin’in tüketim görünümüne ilişkin endişeler arasında kaldı.

RBC Capital Markets LLC analistlerinden Michael Tran, bir notunda “Yeterince güçlü petrol talebi ile zayıf Çin makroekonomik verileri bir araya gelince yinelenen bir tema oldu. Şimdiye kadar temel sinyaller karışıktı” dedi.

Husi militanlarının Kızıldeniz’deki ticari gemilere yönelik saldırıları, petrol vadeli işlemlerinin risk primini artırdı. Grup ve İranlı destekçileri, İsrail-Hamas savaşının gidişatı ne olursa olsun, ABD ve müttefikleriyle su yolu etrafında uzun süreli bir çatışmaya hazırlanıyor.

ABD ham stokları beklenenden daha az yükselirken, dördüncü haftadır da yükselişini sürdürüyor. ABD ham petrolü vadeli işlemlerinin teslimat noktası olan Cushing, Oklahoma’daki stoklar da ikinci haftada arttı ancak mevsimsel ortalamaların altında kalmayı sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.