1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Pile’deki vatandaşlarımızın geçişini sağlayacak model hazır”
“Pile’deki vatandaşlarımızın geçişini sağlayacak model hazır”

“Pile’deki vatandaşlarımızın geçişini sağlayacak model hazır”

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özeray, Pile’den Kuzey Kıbrıs’a geçişin sağlanabileceği modeli açıkladı

A+A-

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak Pile’de yaşanan son durumu değerlendirdi.

Dışişleri Bakanlığı’nın bu yöndeki çalışmalarını tamamladığının altını çizen Özersay, Pile’den Kuzey Kıbrıs’a geçişin sağlanabileceği modeli açıkladı.

Pile’de yaşayan KKTC vatandaşlarının, Güney Kıbrıs’a geçmeyeceğini, toplu yerlerde bulunmayacağını içeren bir beyanname ile Kuzey Kıbrıs’a geçebileceğini ifade eden Özersay, bu modelin denetiminin muhtar, azalar ve oluşturulacak bir diğer mekanizma ile denetleneceğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı’nın çalıştığı modelin yarın Bakanlar Kurulu’na sunulacağına dikkat çeken Özerasay, Pile’de yaşayan vatandaşların mağdur edilmemesi için gerekenin yapılacağını vurguladı.

Özersay’ın konuşması şöyle:

Pile’de yaşayan vatandaşlarımızın ciddi bir mağduriyet yaşadığının farkındayız. Bu durumdan mutlu değiliz. Yurt dışında farklı ülkelerde çeşitli nedenlerle gitmiş olup orada kalan vatandaşlarımızın durumu da bizi üzüyor. Hepsi ile ilgili bir şey yapmaya çalışıyoruz.

Pile’deki vatandaşlarımız tepki göstermekte haklıdır. Yeter ki bu eleştirileri yaparken biraz adil olsun herkes. Çünkü biz burada özel olarak Pile’ye döküm bir karar alarak insanları mağdur edelim diye düşünmedik. Biz toplumun genelinin sağlığını tehlikeye atabilecek olan riskleri azaltmaya çalıştık.

Bu nedenle evet Pile, ülkedeki KKTC vatandaşlarından daha fazla mağdur oldu. Bu bir gerçektir.

Bu mağduriyeti gidermek için bazı adımlar attık.

Ancak bu adımlar yeterli değildi. Ben adil olmaya çalışıp mağduriyeti görüyorum ve kabul ediyorum.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.