1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Pilli: Biz halkımızın sağlığını düşünüyoruz
Pilli: Biz halkımızın sağlığını düşünüyoruz

Pilli: Biz halkımızın sağlığını düşünüyoruz

BRT’de katıldığı bir programda, Güney Kıbrıs arasında geçişler konusunda da değerlendirmede bulunan, Sağlık Bakanı Pilli, güneyde 14 süreyle vakaların sıfırlanmaması durumunda kapıları açmayacaklarını söyledi

A+A-

Bakan Pilli şunları ifade etti:

“Rum tarafında pandemi devam ediyor. Eğer 8 Haziran’a kadar devam ederse bu kapılar açılmaz. Halkımızın sağlığı ön plandadır. Biz halkımızın sağlığını düşünüyoruz. Kesinlikle şu andaki gibiyse biz kapıların açılmasından yana değiliz. Rum tarafında da vakalar sıfırlanır bizim gibi, 14 gün sıfır vaka sürer o zaman açarız”

Bakan Pilli, her iki toplumunun ortak noktada uzlaşması gerektiğini, önemli olanın toplum sağlığı olduğunu söyledi.

Uçuşların ne zaman başlayacağı konusunda ise ortada net bir şeyin olmadığını belirten Pilli, uçuşlar başlayacağı zaman şartlarını ortaya koyacaklarını kaydetti.

Sağlık Bakanı Pilli, Haziran ayında yurt dışından gelecek olan KKTC vatandaşları için de 14 günlük karantina uygulamasının olacağını belirtti.

Pilli, ilaç sıkıntısı ile ilgili olarak da kanserin tedavisinde kullanılan ilaçların önümüzdeki hafta içerisinde geleceğini fazla bir ilaç sıkıntısı olmadığını söyledi.

AMATEM konusuna da değinen Bakan Pilli, AMATEM’in ihalesine çıkıldığını ve önümüzdeki günlerde temelinin atılacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.