1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Piyasa, bu kadar mekanı kaldırmaya yetmiyor, pazar daralıyor"
“Piyasa, bu kadar mekanı kaldırmaya yetmiyor, pazar daralıyor"

“Piyasa, bu kadar mekanı kaldırmaya yetmiyor, pazar daralıyor"

Lefkoşa’nın ‘en işlek’ caddelerinden biri olan Dereboyu’ndaki işletmeciler konuştu, ekonomiden ve kiralardan dert yandı

A+A-

Lefkoşa’nın en işlek caddesi olarak bilinen Dereboyu’ndaki işletme sahipleri, esnafın artık borç içinde yüzdüğünü söyleyerek, kira ücretlerinden yakındı.

İşletmeciler, kiraların Sterlin olarak istendiğini kaydetti, “TL kazanıp Sterlin ödüyoruz, cadde üzerindeki çoğu dükkan ya kapandı ya el değiştirdi” dedi.

İşletmeciler, çoğu esnafın borç içinde yüzdüğünü söyledi.

Ekonomik krizden dolayı müşterilerin alım gücünün düştüğüne değinen işletmeciler, gıda/malzeme, elektrik, işçilik gibi girdilerin pahalandığına, ancak müşteri kaybetmemek için fiyatlarda zam yapamadıklarına vurgu yaptı.

Ağustos ayının diğer aylara kıyasla çok daha durgun geçtiğini belirten işletmeciler, Eylül ayını umutla beklediklerini ifade etti.

Dükkanlar ya el değiştiriyor, ya kiralığa çıkıp uzun süre bekliyor

İşletmeciler, komşu dükkanların birçoğunun zaman içerisinde kira masrafını ve diğer girdileri karşılayamadığı için kapandığını, küçültmeye gittiğini veya el değiştirdiğini söyledi. Birçok dükkanın atıl durumda, kiralığa bile çıkarılmadan beklediğini dile getiren esnaf, insanların Sterlinle kira ödemeye gücünün yetmediğini belirtti.

Öğrenci sayısı, Dereboyu’nu doğrudan etkiliyor

Dereboyu esnafı, öğrenci sayısının piyasayı doğrudan etkilediğini ifade ederek, yaz döneminin durgun geçme nedenlerinden biri olarak gösterdi.

“Piyasa, bu kadar mekanı kaldırmaya yetmiyor, pazar daralıyor”

Piyasada aynı tipte birçok kafe, restoran ve diğer mekanların olduğunu belirten işletmeciler, bunun pazarı daralttığını kaydetti. “Serbest piyasa vardır ve herkes dükkan açmakta özgürdür, ancak bu işler daha planlı olmalı” diye ekledi

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.