1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ & BİLİM

  3. PlayStation 5 kumandasının tasarımı ortaya çıktı
PlayStation 5 kumandasının tasarımı ortaya çıktı

PlayStation 5 kumandasının tasarımı ortaya çıktı

Sony'nin yeni oyun konsolu PlayStation 5 kumandasının tasarım detayları ortaya çıktı.

A+A-

Japonya merkezli Sony'nin yeni oyun konsolu PlayStation 5 için bekleyişin sürerken konsol ile ilgili yeni bir sızıntı geldi. 

Önümüzdeki yıl satışa sunulacak olan PlayStation 5 beraberinde yenilenmiş bir DualShock kumanda ile çıkmaya hazırlanıyor. 

Gelen sızıntı bu bilgiyi doğruluyor. Sony'nin yaptığı başvuru Japonya Patent Ofisi tarafından paylaşıldı ve yeni oyun kumandasına ait özelliklerden bazıları da netlik kazanmış oldu. 

Daily Mail'de yer alan habere göre, yeni DualShock modeli microUSB’yi  artık geride bırakıp Type C’ye geçiyor. Kumanda eski modellerin aksine LED bara ev sahipliği yapmıyor.  

 

PLAYSTATION 5 NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK? 

Sony, PlayStation 5 (PS5) oyun konsolunun satışa sunulacağı tarihi geçtiğimiz aylarda resmen duyurmuştu. 

Sony Entertainment Başkanı ve CEO’su Jim Ryan’ın şirketin blog  sayfasından yaptığı açıklamaya göre PlayStation’un yeni modeli PS5, 2020 yılının son çeyreğinde piyasaya çıkacak. 

PLAYSTATİON 5 NASIL OLACAK? (MUHTEMEL ÖZELLİKLERİ) 

Sony, PlayStation 5'in çıkış tarihini açıklasa da cihazın özellikleri hakkında sessizliğini koruyor. 

Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan iddialara göre, PS5’in çipleri, AMD’nin ‘Gonzalo’ kod adlı yeni nesil işlemcilerinden olacak. 

Cihazda, PS4 Pro gibi 8 çekirdekli işlemci bulunacak. Bu işlemciler muhtemelen yeni nesil AMD Zen 2 mimarisine sahip olacak. İşlemcilerin en kötü ihtimalle Zen+ mimarisine sahip olması bekleniyor. 

Oyun konsolu her durumda PS4 Pro’dan çok daha üst düzey performansa sahip olacak. İşlemcilerin hızı ise 3.2 GHz civarında olacak.

Grafik işlemcisinin en az 1GHz hızında olacağı iddia edilirken,  AMD’nin yeni geliştirdiği Navi mimarisini bu cihazda kullanıp kullanmayacakları henüz bilinmiyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.