1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Polis, 11 kişiyi daha arıyor
Polis, 11 kişiyi daha arıyor

Polis, 11 kişiyi daha arıyor

Kalabalık iki grup arasında yaşanan bıçaklı-sopalı kavgayla ilgili tutuklu sayısı 7’ye yükseldi.

A+A-

Emine UYSAL

Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir üniversitenin kampusu içerisinde geçtiğimiz gün kalabalık iki grup arasında yaşanan bıçaklı-sopalı kavga sonrasında iki gruptan da tutuklanan toplam 7 kişi mahkemeye çıkarıldı.

Polis, 11 kişinin daha arandığına dikkat çekti.

“Yaralama”, “Kanunsuz bıçak taşıma”, “Kavga” ve “Rahatsızlık” suçlamalarıyla tutuklanan zanlılar Ulaş Ekinci, Ahmet Dündar, Nurullah Basut bir taraf, zanlılar Veysel Kaplan, Mehmet Bubi Özateş, Mehmet Can Ava ve Ramazan Ay, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zanlılar aleyhinde 3 günlük tutukluluk kararı alındı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen duruşmada Başsavcılık adına Savcı Ayşe Kaymak Şadi, tanık olarak, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Hamza Tarman’ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Tarman, Veysel Kaplan, Mehmet Bubi Özateş, Mehmet Can Ava ve Ramazan Ay isimli zanlıların Yakın Doğu Üniversitesi kampusu içerisindeki otoparkta kimlikleri henüz tespit edilemeyen 11 kişi ile birlikte 34 JS 7369 plakalı aracın içerisinden çıkardıkları muhtelif boylardaki sopalar ile daha önceden aralarında husumet bulunan Ahmet Dündar, Nurullah Basut ve Ulaş Ekinci isimli zanlılarla kavga edip, yaraladıklarını anlattı.

“İki bıçağı polise teslim ettiler”

Polis memuru Hamza Tarman, zanlılar Ahmet Dündar, Nurullah Basut ve Ulaş Ekinci isimli zanlıların aranan iki bıçağı polise teslim ettiklerini ve gönüllü ifade verdiklerini söyledi.

Üç zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirten Tarman, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmalarını talep etti.

4 zanlı 3 gün daha tutuklu kalacak

Hamza Tarman, incelenmesi gereken kamera görüntüleri, kayıp emareler, alınması gereken tanık ifadeleri ve halen aranmakta olan 11 kişi olduğunu belirterek zanlılar Veysel Kaplan, Mehmet Bubi Özateş, Mehmet Can Ava ve Ramazan Ay’ın 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, halen aranmakta olan birçok şahıs ve kayıp emareler olduğuna dikkat çekerek 4 zanlının 3 gün süreyle polis nezarethanesinde tutuklu kalmalarına emir verdi.

Yargıç Reynar, zanlılar Ahmet Dündar, Nurullah Basut ve Ulaş Ekinci’nin yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 10’ar bin TL nakdi teminat yatırmaları ve haftada bir gün ispat-ı vücutta bulunmaları koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.