1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Polisi darp etmekten yargılanacaklar
Polisi darp etmekten yargılanacaklar

Polisi darp etmekten yargılanacaklar

Bir kavga olayına giden Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görev yapan Müfettiş Muavini Behiç Akçın’a, saldıran iki kişi teminatla serbest bırakıldı

A+A-

Emine UYSAL

Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan Müfettiş Muavini Behiç Akçın’a, aldığı bir kavga şikayeti üzerine gittiği olay mahallinde, saldıran iki kişi, yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Müfettiş Muavini Behiç Akçın, 44 yaşındaki Yalçın Bildik tarafından darp edilirken, 289 promil alkollü olan 35 yaşındaki Coşkun Ergin 35 santim uzunluğundaki ekmek bıçağını görevli polise sallayarak, tehdit etmişti.

“Polisi darp ve görevinden men” ile “Uygunsuz tavır ve hareket” suçlamalarıyla tutuklanan Yalçın Bildik ile Coşkun Ergin, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen duruşmada, Başsavcılık adına Savcı Behrat Mavioğlu, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Aygün Karagil’i dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Karagil, 11 Aralık’ta saat 22.30’da Lefkoşa’da İstanbul Caddesi’nde bulunan Sadık’ın Kahvesi olarak bilinen kahvehane önünde çıkan darp meselesiyle ilgili olay mahalline giden Müfettiş Muavini Behiç Akçın’a Lefkoşa’da sakin Yalçın Bildik’in ayaklarına gelişigüzel tekme sallayıp darp ettiğini anımsattı.

Polis memuru Aygün Karagil, 289 promil alkollü olan zanlı Coşkun Ergin’in tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu toplam 35 santim uzunluğundaki ekmek bıçağını korkutmak amacıyla gelişigüzel sallayıp, Müfettiş Muavini Behiç Akçın’ın üzerine yürüyüp, uygunsuz tavır ve harekette bulunduklarını yineledi.

Zanlıların turist statüsünde olduklarını belirten Karagil, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmalarını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, her iki zanlının da yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışlarını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmeleri, 3 biner TL nakdi teminat yatırmaları ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunmaları koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.