1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Protokol imzalanacak ve para akışı gürül gürül başlayacaktı
“Protokol imzalanacak ve para akışı gürül gürül başlayacaktı

“Protokol imzalanacak ve para akışı gürül gürül başlayacaktı

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da, Başbakan Tatar’ın hükümete gelmeden önceki Meclis konuşmalarına işaret etti.

A+A-

Erhürman, Tatar’ın o dönemde ifade ettiklerinin şu anki hükümet için de geçerli olduğunu anlattı. Tatar’ın hükümete gelince 3 yıllık protokol imzalayacaklarını ve para akışının “gürül gürül” hemen başlayacağını söylediğini dile getiren Erhürman, durumun bundan çok farklı olduğunu söyledi.

Erhürman resmi rakamlara bakıldığında öngörülerin gerçekleşmeyeceğinin görülebileceğini söyledi.

Erhürman, ülkedeki siyasetin rotasının “Türkiye’den parayı en iyi ben alırım” üzerinden değil “nasıl yaparız da kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi kurarız” düşüncesi üzerinden kurulması gerektiğini anlattı.

Erhürman dövizdeki hareketliliğin ciddiye alınmaması halinde de sonraki yılın öngörülerinin geçerli olmayacağını dile getirdi.

Erhürman, akaryakıt fiyatlarına şu tarihe kadar zam yapmayacağım gibi açıklamaların nasıl yapılabildiğini bilmediğini de söyledi.

TATAR:”TEMASLARDA TERS BİR DURUM YOK.PROTOKOLÜN İMZALANMASINI BEKLİYORUZ”

Başbakan Ersin Tatar da, Erhürman tutanakları okusa da o dönem söylemek istediğinin “Mayıs’a kadar imzalayamadınız” olduğunu söyledi.

Bu konuşmayı bir sene önce Aralık ayında yaptığını ve olayların nereye gittiğini görüyor olduklarını dile getiren Tatar “Bizde benzer bir durum yoktur. Çünkü siz denk bütçeyi konuşurken buraya 1,4 milyar TL bütçe açığı koydunuz. Bu büyük bir tepki yarattı” diye konuştu.

Tatar, kendi dönemlerinde olumlu gelişmeler olduğu, temaslarda ters bir durum olmadığı için 2020 protokol taslağının imzalanmasını beklediklerini kaydetti.

Tatar’ın konuşması sırasında Meclis’te karşılıklı atışmalar yaşandı.

Tatar, Erhürman’a “sizin döneminizde bütçe açıkları patladı. Bizim dönemimizde bütçe açıkları kontrol altına alınmıştır” dedi.

Erhürman’la karşılıklı atışmaları sırasında Başbakan Tatar, Ana Muhalefet Partisi Başkanı Tufan Erhürman’a birkaç kez “Neyin peşindesin sen?” diye sordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.