1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Resmen katliam yapılıyor”
“Resmen katliam yapılıyor”

“Resmen katliam yapılıyor”

Patates üreticisi Mehmet Bicen, “Erken hasat devam ederse memleket patatessiz kalacak” dedi. Bicen üretici ve hükümete çağrıda bulunarak bir an önce önlem alınmasını talep etti.

A+A-

Doğancı patates üreticilerinden Mehmet Bicen, hükümetin tarımla ilgili üretim politikası olmadığını söyledi. Hasadın yeni başladığını ifade eden Bicen, patates hasadında resmen katliam yapıldığını savundu. Patateslerin henüz olmadan söküldüğünü dile getiren Bicen, “Erken hasat yapılmazsa, memleket patatessiz kalmayacak” dedi. Bicen, üreticiye devlet katkısının artacağına azaldığını söyledi.

“Toptancılar üreticiyi de tüketiciyi de devleti de çalıyor”

“Eskiden her şeyi üretirdik. Şimdi sadece patates üretiyorum. Toptancılar bizi usandırdı. Halen sandviç kâğıdını ve sigara paketini fatura niyetine kullanıyorlar. Bu durumda toptancılar üreticiyi de tüketiciyi de devleti de çalıyorlar. Bu resmen hırsızlıktır. Zaten pazarımız çok küçüktür. ABAD kararından dolayı, Avrupa ülkelerine direk satış yoktur.”

“Hükümette bir tek kamu bütçesi vardır”

“Bizim tarımda kullanmak için suyumuz vardır. Üretimi bırakacak kadar kötü değildir. Ada genelinde birçok bölgede su sıkıntısı vardır. KKTC kuruldu kurulalı, hükümetlerin tarımla ilgili üretim politikası olmadı. Hükümette bir tek kamu bütçesi vardır. Bunun dışında başka bir ekonomisi yoktur.”

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.