1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Robotik Kodlama eğitimlerinin ilk sertifika töreni gerçekleştirildi
Robotik Kodlama eğitimlerinin ilk sertifika töreni gerçekleştirildi

Robotik Kodlama eğitimlerinin ilk sertifika töreni gerçekleştirildi

İskele Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği’nin öncülüğünde, yaklaşık 3 ay boyunca, 50’ye yakın çocuk ve gence verilen Robotik Kodlama eğitimlerinin ilk sertifika töreni gerçekleştirildi.

A+A-

İskele Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği’nin öncülüğünde, İskele Belediyesi Kültür Evi’nin ev sahipliğinde, Türk İş birliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’nin katkıları, Telsim ve Cyprus Robotics’in destekleriyle yaklaşık 3 ay boyunca, 50’ye yakın çocuk ve gence verilen Robotik Kodlama eğitimlerinin ilk sertifika töreni gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz hafta İskele AKM’de düzenlenen sertifika törenine İskele Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği Başkanı Serkan Kırmızı ve yönetim kurulunun yanı sıra CTP İskele milletvekili Fide Kürşat, Telsim Genel Müdürü Sefer Tüz, Telsim Network'ten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Bayram, Telsim Kurumsal İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sevim Beşok Esendağlı, Kıbrıs Türk Elektrik Müteahhitler Birliği Başkanı Bora Karaçam, Cyprus Robotics Direktörü Tezel Çelebi, eğitimlere katılan gençler ile aileleri katıldı.

GELECEĞİN MUCİTLERİ, EĞİTİMLERİNİ TAMAMLADI

İskele Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği – Mesleki Eğitim Merkezi, önemli bir projesinin ilk etabını tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’nin katkılarıyla, Telsim, İskele Belediyesi ve Cyprus Robotics’in destekleriyle yaklaşık 3 ay süren ve geleceğin mucitlerini yetiştirmek hedefiyle yola çıkan İskele Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği – Mesleki Eğitim Merkezi, ‘Yakın geleceğe mesajımız var’ sloganıyla düzenlediği ve yaklaşık 50 çocuk ve gencin katılımıyla gerçekleştirdiği Robotik Kodlama Eğitimlerinin birincisini tamamlayarak, sertifika töreni düzenledi.  İskele AKM’de düzenlenen törene katılarak gençlerin ve ailelerin heyecanına ortak olan İskele Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği Başkanı Serkan Kırmızı, törenin açılış konuşmasını da gerçekleştirdi.

TÜZ: “ROBOTİK KODLAMA, ÜLKEMİZİN DİJİTALLEŞME SÜRECİ AÇISINDAN ÇOK KIYMETLİ”

Verdikleri destek ile geleceğin mucitlerinin yetişmesine önemli katkıda bulunan Telsim Genel Müdürü Sefer Tüz de konuşmasında, Robotik Kodlama eğitimlerinin sertifika töreni için bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Tüz, konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: “Bugün burada gerçekten anlamlı ve önemli bir konu için bulunmaktayız.  Öncelikle İEZB, TİKA, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Elçiliği, Cyprus Robotik, İskele Belediyesi ve Telsim işbirliği ile hayat bulan Robotik Kodlama Eğitimleri Sertifika Töreni için bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Telsim olarak ülkenin dijital dönüşümüne liderlik ediyoruz.  Bugüne kadar ciddi yatırımlarımız oldu ve bundan sonraki dönemde de bu yatırımlarımızı artırarak devam edeceğiz. Geleceğin teknolojilerine fayda sağlayan ve KKTC’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın, gençlerimizin bahsedilen dijital dönüşüme bir an önce ulaşabilmesi için bu gibi projelerde her zaman yer almayı sürdürüyor olacağız. Robotik Kodlama bünyesinde verilen geleceğin mesleklerinden olan Robotik Programlama eğitimleri ülkemizin dijitalleşme süreci açısından çok kıymetli. Çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren kodlama eğitiminin verilmesi ülkemizin geleceği için büyük bir yatırımdır.  Çağımızın olmazsa olmazı eğitimlerinden bir tanesi olan Robotik Kodlama, İEZB ile birlikte projelendirmek ve bu çalışmayı örnek bir model haline getirmek en büyük arzumuzdur.  Projenin ilk adımını tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazanan tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Önümüzdeki dönemlerde de Telsim olarak, farklı projeleri destekleyecek ve genç mucitlerimizin yanında olacağız.” dedi.

KIRMIZI:  “AMACIMIZ, GELECEĞİN GENÇLERİNİ YETİŞTİRMEK VE ONLARIN MESLEK SEÇİMİNE YARDIMCI OLMAK”

Açılış konuşmasını yaparak, sertifika alan öğrencilere ve ailelerin yanı sıra Robotik Kodlama eğitimlerine katkıda bulunanlara teşekkür eden İskele Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği Başkanı Serkan Kırmızı, İskele Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği yönetim kurulu olarak 6 yıl önce “Üretime Dayalı, Eşit ve Sosyal Yaşama Öncü Birlik” vizyonu ile yola çıktıklarını ifade etti.  ‘Gönüllü olarak yaptığımız görev süresi boyunca İskele ilçe sınırları içerisindeki tüm esnaflarımızın sorunları ile ilgilenip çözümler üretmek için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz’ diyen Kırmızı, konuşmasının devamında şunlara yer verdi: “Esnafımızın en çok talep ettiği kalifiyeli ara eleman sorununa çözüm bulmak amaçlı çalışmalar yapıp "İskele Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği Mesleki Eğitim Merkezi" (İEZB-MEM) projesini oluşturduk ve bu projenin hayata geçirmek için çok çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. “Yakın Geleceğe Mesajımız Var” sloganı ile başlattığımız bu proje geleceğin ustalarını yetiştirecek ve üretime önemli oranda destek sağlayacağına inandık ve inanmaya devam ediyoruz. Birliğimizin Mesleki Eğitim Merkezi çalışmaları kapsamında günümüzün en popüler mesleği olan yazılım için çok çalıştık ve bu çalışmalar sonucunda "İEZB-MEM Teknoloji Atölyesi" kuruldu.Bugün burada teknolojik alanında geleceğin gençlerini yetiştirmek onların meslek seçimine yardımcı olmak, ama en önemlisi esnafımıza ve ülkemize; kuracağımız ARGE laboratuvarlarımızda teknoloji alanında ürünler geliştirmek büyük amacımızdır.

Teknoloji Atölyesinde robotik kodlama kurslarında çok yetenekli gençler keşfettik. Bir şeyler öğrenmek için azimli ve üretmek için heyecanlı gençleri görmek bizleri fazlasıyla sevindirdi, heyecanlandırdı ve gururlandırdı. Çünkü onlar geleceğin şekillenmesinde önemli rol oynayacak. Bunu bilmek bile enerjime enerji, umutlarıma daha da umut katmaktadır.

Serkan Kırmızı, konuşmasında ailelere, yöneticilere ve sivil toplum örgütlerine de seslendi: “Siz ailelere seslenmek istiyorum. Burada en büyük sorumluluk ilk olarak sizlere düşmektedir. Çocuklarınızı desteklemeli, teşvik etmeli hatta bu konuda onların yanlarında olmalısınız. Diğer sorumluluk siz yöneticilere düşmektedir. Sizler robotik eğitimlerinde gençlerin maddi ve manevi taleplerini karşılamalı hatta onlara daha çok fırsatlar sunmalısınız. Ayrıca biz sivil toplum örgütlerine de büyük sorumluluk düşmektedir. Sivil toplum örgütü olarak bizler bu eğitimlerin devamlılığını ve sürekliliğini sağlıyoruz ve sağlayacağız. Diğer bölgelerde de “İEZB-MEM Teknoloji Atölyesi” kurulup bu eğitimlerin yayılması için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. İEZB-Mesleki Eğitim Merkezi Teknoloji Atölyesi projesinden bahsettiğimizde bize "Hayal Perest" veya "Çok Hayal Kuruyorsunuz", İskele İlçe Sınırları içerisinde bunu başarmak zordur diyenler oldu. Biz hayal kurmayı seviyoruz. Ama en çok da hayal ettiğimiz projeleri gerçekleştirmeyi seviyoruz. Çok şükür bu güne kadar hayal edip bu uğurda çok çalıştığımız projeleri hayata geçirmeyi başardık. Henüz gerçekleştiremediğimiz projeler ise hayal etmeye başlamadığımız projelerimizdir!

KARAÇAM: “TOPLUMUN MİMARİSİNİ OLUŞTURMAK İÇİN ÇOCUKLARA VE GENÇLERE YATIRIM YAPACAKSINIZ”

Elektrik Müteahhitler Birliği Başkanı Bora Karaçam da sertifika törenindeki konuşmasında çocuklar gibi mutlu olduklarını ifade etti. Günümüzde çırak, kalfa, usta ve zanaatkar çarkının birçok dişlisinin kırık olduğunu da ifade eden Karaçam, konuşmasında şunlara yer verdi: “Bugün ülkemizde geçmişte var olan ama maalesef günümüzde yok olmuş çırak, kalfa, usta ve zanaatkar çarkının birçok dişlisinin kırık olduğunu fark ettik.  Bu insanların sektörde olmadığını ve maalesef bu konuda devletin de yanımızda olmadığı bir konu. Bir toplumun mimarisini oluşturmak isterseniz asıl yatırımı o toplumun çocuklarına ve gençlerine yapacaksınız.  Bugün burada yapılanlar bunun kanıtıdır.  Sivil toplum örgütleri ve aileler bu konulara daha fazla müdahil olmalıdır.  Bu tür oluşumlara sahip çıkmalıdır.  Aksi taktirde tasıma suyla değirmen dönmeyecektir.  Tablo acı görünse de bugün başlatılanlar ben umut ediyorum ki 5-10 yıl sonra tekrar buralarda oluruz.  Teknik eğitim çok önemlidir.  Herkes doktor olabilir ama bir zanaatkar olmak çok daha zordur.  İEZB başkanı Serkan Kırmızı’ya bu girişimden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

LABORATUVAR ZİYARET EDİLDİ

Konuşmaların ardından 3 aylık robotik kodlama eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Törenin ardından ise İskele Belediyesi Kültür Evi’nde bulunan Robotik Kodlama eğitimlerinin verildiği laboratuvar ziyaret edildi ve orada kursiyerlerin 3 ay boyunca aldıkları eğitimler yerinde incelendi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.