1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Rogers: Aktif öğrenci sayısı hala tam anlamıyla bilinmiyor
Rogers: Aktif öğrenci sayısı hala tam anlamıyla bilinmiyor

Rogers: Aktif öğrenci sayısı hala tam anlamıyla bilinmiyor

Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers, Yükseköğretimle ilgili kurulan komite toplantılarına katıldıklarında sordukları sorulara çelişkili cevaplar aldıklarını ifade ederek, “Aktif öğrenci sayısı hala tam anlamıyla bilinmiyor” dedi.

A+A-

Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ve Gökhan Altıner’in hazırlayıp sunduğu ‘Sabah Postası’ programına konuk olarak katıldı.

Jale Refik Rogers, ülkede gündem olan ‘sahte ve usulsüz diploma’ olayını değerlendirdi.

Rogers, üniversitelerin ülkemizde lokomotif sektör denecek kadar önemli olduğunu ifade ederek, “Ticari gözle bakmak yanlış ama ülke gelişimindeki ve ekonomiye katkısı yadsınamaz” dedi.

“ÜNİVERSİTELERE GÖZBEBEĞİ GİBİ BAKILMALI”

Üniversitelere gözbebeği gibi bakılması gerektiğinin altını çizen Rogers, “Yükseköğretimle ilgili kurulan komite toplantılarına katıldım ve üzüldüm duyduklarıma” diyerek, yaşanan diploma krizinin sistemsizlik kaynaklı olduğunu dile getirdi.

“KRİTİK BİR AŞAMANIN EŞİĞİNDEYİZ”

Bu olayın birilerine kazanç sağlayabileceğini ancak ilerleyen zamanlarda toplumun tümüne kaybettirebileceğini kaydeden Rogers, kritik bir aşamanın eşiğinde olunduğunu da kaydetti.

YÖDAK’ın üniversitelerin yanında yetersiz kaldığının ise zaten konuşulduğunu belirten Rogers, Ocak ayında bunu Meclis’te konuştuğunu ancak çokta önemsenmediğini söyledi.

“ASIL SORUN DENETİM SİSTEMİNİN BUGÜNE KADAR KURULMAMASI”

“YÖDAK’ın hukukçusu altyapısı yok, arabası yok, personeli eksik… Bunlar bahane edilmemeli madem yok neden şimdi konuşuluyor?” şeklinde bir soru soran Rogers, gerekli sistemin ve denetimin bugüne kadar kurulmamış olmasının asıl sorun olduğunu dile getirdi.

YÖK’ün öğrenciler ve üniversitelerle ilgili kuracağı sistemin ise üniversitelerin adaya açıldığı zaman yapılması gereken ilk iş olduğunu kaydeden Rogers, “Bundan sonra yapılacak her şey çok önemlidir” dedi.

“AKTİF ÖĞRENCİ SAYISI HALA BİLİNMİYOR”

Rogers, kurulan komitede konuşulan konular üzerinden çok çelişkili cevaplar aldıklarını da söyleyerek, şuandaki aktif öğrenci sayısının hala tam anlamıyla bilinmediğini vurguladı.

Rogers, “Bizler eşit egemen toplum, devletiz diyoruz ancak hiçbir devlet gerekçesi yerine getirilmemiş” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.