1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ruh halimiz karışık
Ruh halimiz karışık

Ruh halimiz karışık

CMIRS’in Eylül 2019 anketi, toplumun mutlu olmadığını, sıkça kendini depresif, öfkeli ve çaresiz hissettiğini ortaya koydu

A+A-

DAHA SIK ÖFKELİ HİSSEDİYORUZ…

Haziran 2019 anketinde geçtiğimiz hafta içerisinde kendini sıkça “çaresiz” hissettiğini belirtenlerin oranı yüzde 23.25’ten yüzde 31.2’ye; “depresif” hissettiğini belirtenlerin oranı yüzde 17.2’den, yüzde 26’ya yükseldi. Bu dönemde son bir hafta içerisinde kendini “sıkça öfkeli” hissettiğini belirten kesimin oranı da, yüzde 23’ten, yüzde 32.6’ya çıktı. Kendini sıkça “umutlu” hissettiğini belirtenlerin oranı yüzde 69.34’ken, yüzde 67’ye düştü.

“İNSANLAR MUTLU DEĞİL”…

CMIRS Direktörü Mine Yücel, gerek mutluluk oranları gerekse katılımcıların KKTC’ye verdiği yaşanabilirlik puanının genel anlamda insanların mutlu olmadığını gösterdiğini ifade etti. Yücel, “Ekonomik beklentiler daha az kötümser bir seyir gösterirken, katılımcıların KKTC’ye verdiği yaşanabilirlik notunda haziran ayına kıyasla düşüş var. Haziran ayında 5.93 olan KKTC’nin yaşanabilirlik notu bu dönemde 5.62’ye düştü” dedi. Yücel, vatandaşların mutluluğu için ekonomik faktörler yanında sosyal ve siyasi faktörlerde de iyileşmeye gidilmesi gerektiğini vurguladı. Göç, Kimlik ve Hak Çalışmaları Merkezi’nin (CMIRS) üç ayda bir düzenli olarak gerçekleştirdiği Eylül 2019 anket çalışmasında, mutluluk karnesi notu az da olsa düştü, katılımcılar yine KKTC’yi yaşanabilir bulmadığını belirtti. Toplum olarak karmaşık bir ruh halinde olduğumuzu göstren anket sonuçları, ülkede yaşanan olumsuzlukların herkesi etkilediğini ortaya koydu. Mart ayında 6 olan KKTC’nin yaşanabilirlik notu haziran ayında 5.93’e, eylülde ise 5.62’ye geriledi. Ekonomik beklentilerde yaşanan kötümserlik azalmasına rağmen, toplumun mutluluk karnesinde düşüş, ruh halinde ise karmaşıklık baş gösterdi. Toplumun büyük çoğunluğunun kendini sıkça depresif, öfkeli ve çaresiz hissetmesinin nedenlerinin araştırılması gerekiyor. Çaresiz ve öfkeliyiz Haziran 2019 anketinde geçtiğimiz hafta içerisinde kendini sıkça “çaresiz” hissettiğini belirtenlerin oranı yüzde 23.25’ken, bu oran Eylül 2019’da yüzde 31.2’ye yükseldi.
 

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.