1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Rum tarafının hedefi Türkiye’yi Kıbrıs’tan koparmak”
“Rum tarafının hedefi Türkiye’yi Kıbrıs’tan koparmak”

“Rum tarafının hedefi Türkiye’yi Kıbrıs’tan koparmak”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rum tarafının federasyonla hedefinin, Türkiye’yi Kıbrıs’tan koparmak olduğunu kaydetti; bölgedeki gelişmeler de göz önünde bulundurulduğunda, federasyon tezinin rafa kalktığını ifade etti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye ile tam bir uyum içerisinde yürütülen yeni siyasetin tüm dünyaya anlatılması için verilen mücadelenin artarak süreceğini de kaydetti.

Tatar, dün Mücahit Komutanları Derneği tarafından Mağusa’da yaptırılan Atatürk büstünün açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Tatar açılışta yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türkü’nün egemenlik ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğinin altını çizdi. 
Cumhurbaşkanı Tatar Gazimağusa’nın 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı öncesi büyük kahramanlıklara tanıklık ettiğini ifade etti.

Ulu Önder Atatürk’ün 1937 yılında subaylarına hitaben yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ın önemine dikkat çektiğini söyleyen Tatar,  Lozan Antlaşması’nın 16. maddesinde, Kıbrıs’taki statü değişikliğinde ilk olarak söz hakkının Türkiye’ye verildiğini de  kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.