1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rus Dışişleri’nden ABD’nin füze denemesiyle ilgili açıklama: ABD askeri gerginliği artırıyor
Rus Dışişleri’nden ABD’nin füze denemesiyle ilgili açıklama: ABD askeri gerginliği artırıyor

Rus Dışişleri’nden ABD’nin füze denemesiyle ilgili açıklama: ABD askeri gerginliği artırıyor

500 km’den uzun menzilli ilk füze denemesi ile ilgili olarak, Washington’ın askeri gerginliği artırdığı açıklamasını yaptı.

A+A-

Ryabkov, ABD’nin çekilmiş olduğu INF anlaşmasındaki standartların üstünde bir menzilde füze denemesi yapmasının üzücü olduğunu, bu denemenin bu yönde bir çalışmanın uzun zamandır yürütüldüğünü gösterdiğini ifade etti.

ABD’nin askeri gerginliği tırmandırdığını belirten Ryabkov, Moskova’nın kendisinin silah yarışına çekilmesine izin vermeyeceğini vurguladı.

“ABD’nin provokasyonlarına gelmeyeceğiz” diyen Rus Bakan, ABD yapmadığı sürece bu doğrultuda hiçbir yere füze konuşlandırmayacaklarını kaydetti.

Ryabkov “Olanları çok sakin bir şekilde, duygusal olmayan bir biçimde karşıladığımızı vurguluyoruz. Olayların gidişatının tam da bu yönde gelişeceğini tahmin ediyorduk. Silah yarışına çekilmeyeceğiz. Dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Fransa’da söylediği gibi, biz tek taraflı olarak söz konusu sistemlerin (orta menzilli füzeler) konuşlandırılması konusundaki yükümlülüklerimize sıkı bir şekilde bağlıyız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.