1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya: Suriyeli militanlar, Dera'da son 2 haftada 26 tank bıraktı
Rusya: Suriyeli militanlar, Dera'da son 2 haftada 26 tank bıraktı

Rusya: Suriyeli militanlar, Dera'da son 2 haftada 26 tank bıraktı

Rusya'nın Suriye'deki Ateşkes İzleme Merkezi Başkanı Aleksey Tsigankov, Suriyeli militanların Dera'da son 2 hafta içinde yapılan ateşkes görüşmelerinde 26 tank ve yüzlerce otomatik silah bıraktığını söyledi.

A+A-

Rusya'nın Suriye'deki tarafları uzlaştırmak için yürüttüğü çalışmalar olumlu sonuç vermeye devam ediyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Aleksey Tsigankov, militanların son 2 hafta içinde Dera'da 26 tank ve yüzlerce otomatik silah bıraktığını belirtti.

Tsigankov, "Militanlar, Busra, Anhul, Dera, Tafas ve Nasıb yerleşimlerinde yaklaşık 300 otomatik silah, 30'dan fazla havan mermisi, tanksavar füzeleri, 80'den fazla tanksavar bombası, 21 T-55 tankı ve 5 T-72 tankı bıraktı" dedi.

Tsigankov, söz konusu silahların kullanıma uygun olduğuna karar verilmesi halinde Suriye ordusu tarafından kullanılacağını ifade etti.

Rus yetkili, silah bırakan militanların evlerine dönmek ve hatta bazılarının Suriye ordusuna katılmak istediğini vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.