1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ & BİLİM

  3. Rusya’da robotlardan rap kapışması
Rusya’da robotlardan rap kapışması

Rusya’da robotlardan rap kapışması

Rusya’nın başkenti Moskova’da iki robot arasında rap kapışması gerçekleştirildi. Birbirleriyle sözlü atışmaya giren robotlar, izleyenlere eğlenceli anlar yaşattı.

A+A-

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Fiztehpark teknoloji tesisinde Alan Tim v2 ve geliştirilmiş versiyonu olan Alan Tim v3 arasında bir rap kapışması gerçekleşti. İnsan boyutundaki robotlar, 3 dakika boyunca birbirlerini 'sözlerle dövdü'. Kapışma sırasında ilginç anlar yaşandı.

Öğretim görevlisi olduğunu belirten Alan Tim v2 ‘genç robota' "Hayatım kıyak, kızlarla, partilerde dolaşırım. Birikimlerimi de sanal parayla yaparım. Öğrencilerime de düşmanları komaya sokmak gibi şeyleri öğretirim" ifadelerini kullandı.

‘Çaylak' Alan Tim v3 de "Yerin çöplükte hazır. Ben Ferrari spor arabayım, sense eski bir Lada" yanıtını verdi.

Alan Tim v3, ‘genç robotu' daha sonra taciz skandallarıyla gündeme gelen Hollywood'dan yapımcı Harvey Weinsten'la kıyaslayarak "Weinstein gibi tek bir sözle mahvolacaksın. O zaman diplerden selam ver" dedi.

Bu arada kapışma ardından bir birinci seçilmedi. Ancak Rus basınında Alan Tim v2'nin kendisinden daha az testten geçen v3'ün kapışmanın kazananı olduğu belirtildi.

Bu arada robotların ismi yapay zeka matematikçisi Alan Turing ve World Wide Web'in (www) mucidi Tim Berners-Lee'nin isimlerinin birleşiminden oluşuyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.