1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ & BİLİM

  3. Rusya’nın yeni üssünden fırlattığı uydu ile bağlantı koptu
Rusya’nın yeni üssünden fırlattığı uydu ile bağlantı koptu

Rusya’nın yeni üssünden fırlattığı uydu ile bağlantı koptu

Rusya’nın yeni Vostoçnıy uzay üssünden fırlattığı ikinci füze olan Soyuz-2.1b ile yörüngeye gönderilen Meteor M meteoroloji uydusu ile bağlantı koptu. Uydu, yörüngeye ulaşamadı.

A+A-

Rusya Federal Uzay Ajansı’ndan (Roscosmos) yapılan açıklamada, Soyuz-2.1b ile yörüngeye fırlatılan Meteor M uydusu ile bağlantı kurulamadığı ve uydunun yörüngeye ulaşamadığı belirtildi.

Uzmanların konuyla ilgili incelemelerine devam ettiği aktarıldı.

Konuyla ilgili Sputnik’e konuşan bir kaynak, uçuş sırasında füzenin ‘Fregat’ isimli üst bölümünde bir sorunun meydana gelmiş olabileceğini aktardı.

Kaynak, uydunun Atlas Okyanusu’na düşmüş olabileceğini de ekledi.

Soyuz-2.1b füzesi 08:41'de yörüngeye fırlatıldı. Füze beraberinde meteoroloji uydusu Meteor-M'in yanı sıra  Kanada, ABD, Japonya, Almanya, İsveç ve Norveç'ten kurum ve şirketlere ait 18 küçük uzay teçhizatını uzaya götürecekti.

Rusya'nın ilk sivil uzay üssü olan Vostoçnıy uzay üssü ile, Kazakistan'daki Sovyet döneminden kalma Baykonur uzay üssüne bağımlılığın sona erdirilmesi amaçlanıyor.

28 Nisan 2016'da üsten ilk füze fırlatılmış ve fırlatma işlemine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de tanıklık etmişti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.