1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ryan Donk 33 yaşında milli takımını değiştiriyor
Ryan Donk 33 yaşında milli takımını değiştiriyor

Ryan Donk 33 yaşında milli takımını değiştiriyor

Hollanda ve Surinam arasındaki milli takım kuralı değişti. Eskiden Hollanda'nın genç yaş kategorilerinde oynamış Surinam kökenli oyuncular, Surinam Milli Takımı'nda forma giyemezken, yeni kuralla beraber bu yasak kalktı.

A+A-

Surinam Milli Takımı tarihinde ilk defa CONCACAF elemelerini geçti ve Gold Cup finallerine katılma hakkı elde etti.

Orta ve Kuzey Amerika ülkelerinin mücadele ettiği turnuvada ilk defa boy gösterecek olan Surinam, iyi oyuncularını genellikle Hollanda'ya kaptırıyor. Genç yaşlarda Hollanda'nın alt yaş kategorilerinde forma giyen oyuncular, önceden Surinam'da oynayamıyordu.

Fakat yeni kuralla beraber Hollanda A Milli Takımı'nda oynamamış Surinamlılar, isterlerse Surinam Milli Takımı'nın formasını giyebilecek.

    Tanıdık isimler

    Tanıdık isimler

     

    Bu oyuncular arasında en dikkat çekici isim Galatasaraylı Ryan Donk. Donk, 2021 yılındaki Gold Cup'ta Surinam forması giyecek.

    Hollanda basınının haberine göre Ryan Donk'un yanı sıra Diego Biseswar, Tjaronn Cherry, Kelvin Leerdam, Florian Jozefzoon, Mitchell Donald ve Miquel Nelom da artık Surinam için oynayacak.

    HABERE YORUM KAT

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.