1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'S-300 ve S-400'ler İsrail'in kamikaze İHA'sını kesinlikle yok eder'
'S-300 ve S-400'ler İsrail'in kamikaze İHA'sını kesinlikle yok eder'

'S-300 ve S-400'ler İsrail'in kamikaze İHA'sını kesinlikle yok eder'

İsrail'in kamikaze insansız hava araçlarının (İHA) Rusya'nın Suriye'ye hava savunma sistemlerini konuşlandırması nedeniyle geliştirildiğini belirten Korotçenko, S-300 ve S-400 sistemlerinin bu kamikazeleri garanti tespit edip yok edeceğini kaydetti.

A+A-

İsrailli savunma şirketi Israel Aerospace Industries, Hindistan'ın Bangalor kentinde düzenlenen Aero India fuarında yeni kamikaze insansız hava aracı (İHA) Mini Harpy'i tanıtmıştı. İHA'nın tanıtımı için hazırlanan videoda, Rus S-300 ve S-400 füze sistemlerinde kullanılan 96L6E tipi yüksek irtifa radarı, Mini Harpy'nin muhtemel hedefleri arasında gösterilmişti.

 

Moskova merkezli Dünya Silah Ticareti Analiz Merkezi Direktörü İgor Korotçenko, "Suriye'deki S-300 ve S-400, sistem içinde kullanılan radarlar sayesinde, stealth teknolojilerine göre üretilen küçük boyutlu dahil her türlü hedefi garanti tespit eder ve yok eder. İsrail'in gösterdiği tek kullanımlık kamikaze İHA hem S-300 hem de S-400 tarafından garanti tespit edilir ve sistemlerin donatıldığı füzelerle vurluur" dedi.

Bu tür hedeflerin zor olmadığını söyleyen uzman, tespit ve imhasının, S-300 ve S-400'lerin katıldığı tatbikatlarda defalarca teyit edildiğini kaydetti.

Suriye'ye S-300 ve S-400'ler konuşlandırıldıktan sonra İsrail, güçlü biçimde askeri aşağılık kompleksi hissettiğini dile getiren Korotçenko, sözlerini şöyle sürdürdü: "İsrail ordusunun eylemleri sınırlı, artık eskiden yaptığı gibi saldırıları cezasız kalmayacak. İsrail, S-300 ve S-400'ten korkmakta haklı. Bu daha ziyade S-300 için geçerli, çünkü S-400'ler sadece Rus Hmeymim üssünü koruyor. S-300'ler ise Suriye tesislerini koruyor ve Suriyeli askerler tarafından yönetiliyor."

Korotçenko, kamikaze İHA animasyonunun İsrail'in aşağılık kompleksinin yansıması olduğunu vurguladı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.