1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Saç ekimi ne zaman yapılmalı?
Saç ekimi ne zaman yapılmalı?

Saç ekimi ne zaman yapılmalı?

Saç ekimi için en uygun zaman kişinin kendisine psikolojik ve maddi açıdan uygun koşulları hazırlamasıyla başlar.

A+A-

SAÇ EKTİRME İŞLEMİ İÇİN EN UYGUN ZAMAN NEDİR?

Saç ekiminin hangi mevsimde yapılması gerektiğinin teknik açıdan pek önemi yoktur. Yalnızca saç dökülmesinin hızlandığı mevsimlerde saç yoğunluğu azalabilir. Kişi kendi saç yapısına göre bu durumu değerlendirerek ekim işlemi için doktora başvurabilir. Bazı doktorlar alın ve tepe bölgesine uygulanacak saç ekim operasyonlarında güneşe maruz gerektiğini söyleyerek bu işlem için en uygun zamanın sonbahar olduğunu savunur. Belli zamanlarda saç ekim merkezlerinde aşırı yoğunluk yaşanabilir. Bu yoğunluğun geçmesini bekleyip daha sakin bir dönemde saç ektirmek daha doğru olabilir. Çünkü yoğunluğun daha az olduğu durumlarda kişiye daha özenli saç ekimi operasyonu uygulanabilir.

HERKES BU OPERASYONU YAPTIRARAK KELLİKTEN KURTULABİLİR

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Saç Ekim Merkezi Uzmanlarına, saç ektirme operasyonlarının başarılı bir şekilde gerçekleştiriliyor olması, sonuçtan memnun kalanların tavsiyesiyle talep her geçen gün daha da artmaktadır. Saç ekimi günümüzde herkes için uygulanabilen sağlıklı bir ameliyat haline gelmiştir. Saç yapısı ektirme işlemine uyan herkes bu operasyonu yaptırarak kellikten kurtulabilir.

SAÇLARI TAMAMEN DÖKÜLMÜŞ OLSA BİLE...

Saç ekim yöntemleri artık o kadar gelişmiş durumda ki kişinin saçları tamamendökülmüş olsa bile kol, bacak ve göğüs gibi vücudun diğer bölgelerinden alınan kıl kökleri sayesinde ekim işlemi başarıyla gerçekleştirilebiliyor. Saç ekimi yaptıracak kişinin sağlığının yerinde olması ve alınabilecek yeterli sayıda sağlıklı saç köküne sahip olması yeterlidir. Saç ekiminde çeşitli kriterler ameliyata etki etse de saç ekim işleminin zamanı konusunda herhangi bir problem yaşanmaz.

SAÇ DÖKÜLME HIZININ AZALMASI GEREKİR

Yaşın saç ekimine etkisi önemlidir. 20'li yaşlarda saç dökülmeye devam ettiği için ekim işleminde saç dökülmeye devam edebilir. 30'lu yaşlardan sonra saçın dökülme hızı yavaşlar. Yaş faktörü göz önüne alınarak işleme başlanması bu açıdan tavsiye edilir. Kısacası saç dökülmesinin azaldığı dönemlerde ekim işlemi yapılmalıdır. Fakat saçların tamamen dökülmesine fırsat vermeden ekim işlemine de başlanmış olması gerekir.

Saç dökülmesi başladığında mutlaka bir doktor muayene olunması gerekir. Saç ekim operasyonu için en uygun zaman, kişinin sağlık koşullarının en uygun olduğu zamandır. Eğer bilinen bir hastalık varsa mutlaka tedavi sürecini tamamladıktan sonra saç ekimine başlanılmalıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum