1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Sağlık Bakanlığı ile UKÜ arasında protokol imzalandı
Sağlık Bakanlığı ile UKÜ arasında protokol imzalandı

Sağlık Bakanlığı ile UKÜ arasında protokol imzalandı

Sağlık Bakanlığı ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) arasında Afiliasyon protokolü imzalandı.

A+A-

Sağlık Bakanlığı ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) arasında Afiliasyon protokolü imzalandı.

Protokol, Sağlık Bakanlığı’nda gerçekleşen bir törenle imzalandı. Bakan Dinçyürek, törende yaptığı konuşmada, “İki kurum arasında iş birliği ve ortak çalışma protokolü yapılıyor. Sağlık alanında yapacağımız Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile ilgili çalışmanın detayları yer alıyor. Temel niyet devletin sahip olduğu imkanlardan üniversitenin yararlanması, üniversitenin sahip olduğu imkanlardan da Sağlık Bakanlığının maksimum düzeyde yararlanması, ortak çalışmalar yapması ve iki kurumun da esas varlık sebebi topluma hizmet ve özellikle sağlık alanında en iyi şekilde halkımıza hizmet etmek çabasıdır” dedi.

İş birliğinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Dinçyürek, çalışmaların sadece protokol kapsamıyla sınırlı olmadığını, önümüzdeki günlerde toplum yararına, kamu sağlığı yararına ortaya çıkacak yeni projeleri birlikte yürütme konusunda da hem fikir olduklarını belirtti.

Dinçyürek, üniversitelerimizin ülkemizde lokomtif sektör ve bilim yuvaları olduğunu, üniversitelerin çalışmalarını desteklemek gerektiğini, onların insan gücünü, bilimdeki birikimleri ve çalışmalarınının sağlık sektörüne yansımaları olduğunu söyledi.

Bu bağlamda sadece Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’yle değil, birçok üniversite ile ortak çalışma ve iş birliğimiz bulunmaktadır diyen Dinçyürek, Sayın Rektörün şahsında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum.” ifadesinde bulundu.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ise konuşmasında, “Sağlık Bakanlığı ile üniversitemiz arasında imzalanan protokol içeriğinde ülkemizdeki hastanelerde, sağlık kurumlarında öğrencilerimizin staj yapma imkanlarını Bakanlığa ve dolayısıyla ülkemize yansıtılması konusunda da önemli bir adım attığımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Nadiri, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi olarak bir kez daha kurumum adına böyle bir iş birliğinden duyduğumuz memnuniyeti dile getirirken ülkemize, bakanlığımıza yapılabilecek olan katkıları yapmaya hazır olduğumuzu söylemek istiyorum. Tekrardan hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Bakan Dinçyürek’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Protokol imza töreninde, Sağlık Bakanlığı ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi arasındaki iş birliğinin önemine vurgu yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.