1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Şahali: “Genel ilaçlama yapılmayacak”
Şahali: “Genel ilaçlama yapılmayacak”

Şahali: “Genel ilaçlama yapılmayacak”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Şahali, tarımsal ilaçlar konusunda Tarım Dairesi’nin önceki gün duyurduğu uyarının yanlış anlaşılması üzerine sosyal medya üzerinden yeni bir açıklama yayınladı

A+A-

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, tahıl alanlarında kullanılan tarımsal ilaçlar konusunda Tarım Dairesi’nin önceki gün yaptığı uyarının bazı yanlış anlamalara yol açtığını bildirerek, dairenin, “genel bir ilaçlama yapılacağını” duyurmadığını vurguladı.

Şahali, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, üreticilerin kullanmak zorunda kaldıkları herbisit, fungusit ve insektisit gibi mücadele ürünlerinin tahıl alanları kenarında yetişen doğal bitkilere de bulaştığına işaret etti.
   Bu tarım ilaçlarının etki sürelerinin 7 ile 21 gün arasında değiştiğini belirten Şahali, “Her üretici bu ürünleri tarlasındaki bitkinin genel durumuna göre farklı zamanlarda kullanabilmektedir” dedi.

Kullanılan ilaçların, hastalıklar ile zararları önleyici ve yasal olduğuna dikkat çeken Şahali, yasal olmayan mücadele ürünlerinin ülkeye girişine izin verilmediğine vurgu yaptı.
 

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.