1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Şahin: “Sağlık hizmetlerinin başarısı, sağlık ve hastalık sürecinde hemşirelik hizmetlerine bağlıdır”
Şahin: “Sağlık hizmetlerinin başarısı, sağlık ve hastalık sürecinde hemşirelik hizmetlerine bağlıdır”

Şahin: “Sağlık hizmetlerinin başarısı, sağlık ve hastalık sürecinde hemşirelik hizmetlerine bağlıdır”

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Başhemşiresi Türkan Şahin: “Sağlık hizmetlerinin başarısı, sağlık ve hastalık sürecinde hemşirelik hizmetlerine bağlıdır”

A+A-

Hemşireliğin 1854-1856 yıllarında yaşanan Kırım Savaşı’nda Florence Nighthingale ile başladığının kabul edildiğini kaydeden Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Başhemşiresi Türkan Şahin, bu nedenle Nighthingale’in doğum günü olan 12 Mayıs’ın Dünya Hemşireler Günü olarak kutlandığını belirtti.

Başhemşire Türkan Şahin, gün dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Dünyada modern hemşireliğin kurucusu olarak kabul edilen Florence Nightingale 1862 yılında Londra’da ilk hemşirelik okulunu açmıştır.

Uluslararası Hemşireler Birliği (ICN)’nin 2018 yılı için belirlediği tema,“Hemşireler ‘Sağlık Bir İnsan Hakkıdır’ söylemine öncü bir sestir.”olmuştur.

Sağlık Hizmetlerinin Başarısı Hemşirelik Hizmetlerine Bağlıdır

Sağlık bir ekip işidir, bu ekibin en önemli halkalarından birisini hemşireler oluşturur. Hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin bireyin, aile ve toplumun sağlığı için çalışır. Sağlık hizmetlerinin başarısı, sağlık ve hastalık sürecinde hemşirelik hizmetlerine bağlıdır.

Hemşirelik,zorlu çalışma şartlarına uyum sağlamayı gerektirir. Bu meslek, geçmişten günümüze teknolojik ve sosyolojik olarak kendini yenileyen bir sağlık disiplinidir.İnsanlık var olduğu sürece bu meslek devam edecektir. Bu yönü düşünüldüğünde hemşireliğin hem eğitim açısından hem de sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmesi, önemsenmesi gerekmektedir.

Florence Nightingale bir söyleminde, ‘Tanrı’nın en değerli armağanı olan hayat tam anlamıyla hemşirenin ellerine bırakılmıştır.’ demiştir.

Hemşirelerin en büyük gücü şefkat ve sevgi dolu dokunuşlarından gelir ve yan etkisi olmayan en güçlü ilaç sevgidir.

Hemşirelik mesleğini tüm zor çalışma şartlarına rağmen fedakarlık gözeterek büyük bir özveri ile yapan tüm meslektaşlarımın Hemşireler Haftası’nı kutlar tüm meslek hayatları boyunca başarılar dilerim.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.