1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Sahte çek ve pasaport çetelerine baskın
Sahte çek ve pasaport çetelerine baskın

Sahte çek ve pasaport çetelerine baskın

Hazırladıkları sahte çeklerle esnafı dolandıran iki şüpheli ile kaçak göçmenlere pasaport hazırlayan şebeke üyeleri kıskıvrak yakalandı.

A+A-

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonun ilki aldıkları çeklerin sahte olduğunu öğrenen iş insanlarının yaptığı başvuruyla ortaya çıktı.

LÜKS DAİREDE YAKALANDILAR

Yapılan incelemelerde, sahte çeklerin çok kaliteli taklitler olduğu anlaşıldı. Mali Polis’in yaptığı çalışma sonrası çekleri basan Nuri Ö. ve Ufuk D. Bakırköy’de kiraladıkları lüks dairede yakalandı. Polisin düzenlendiği baskında, farklı bankalar adına düzenlenmiş 523 sahte çek, sahte çek yapımında kullanılan malzemeler, tarayıcı ve yazıcı ele geçirildi.

SAHTE ÇEKLERLE ALDIKLARI MALLARI SATIYORLAR

İki zanlının sahte çekleri dolandırıcılık çetelerine sattıkları; bu çetelerin esnaftan yüklü miktarda malzeme aldıkları, bu malzemeleri satarak büyük vurgunlar yaptıkları öne sürüldü.

GÖÇMENLERE SAHTE PASAPORT

Mali Polis ekiplerinin bir diğer operasyonu ise, Esenler’de bir adreste yabancı kişilerin sahte pasaport hazırladığı bilgisi üzerine başlatıldı. Ekipler, Irak uyruklu ikisi kadın üç şüpheli belirlendi. Yapılan takiplerde, sahte pasaport basan şüphelilerin Irak'ta yaşayan üç kişiyle irtibatlı oldukları anlaşıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.