1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sahte damga mühürleri ile ilgili tutuklamalar sürüyor
Sahte damga mühürleri ile ilgili tutuklamalar sürüyor

Sahte damga mühürleri ile ilgili tutuklamalar sürüyor

KKTC’de faaliyet gösteren bazı üniversiteler, bakanlıklar ve TC Büyükelçiliği ile Nijerya Büyükelçiliği adına düzenlenmiş sahte damga mühürleri ile ilgili soruşturma sürüyor

A+A-

Lefkoşa’da meydana gelen bir trafik çarpışmasına karışan ZPK 686 plakalı arabada bazı üniversiteler, bakanlıklar, TC Büyükelçiliği ile Nijerya Büyükelçiliği adına düzenlenmiş sahte damga mühürleri bulunması üzerine tutuklanan Muhammad Tahir Idrıs ve Abdulrahman Bello dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Abdullahi Bashir Bakari ile Yusuf Daura Ahmed ise olayla bağları olmadığı belirlenerek, mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı.

Mahkemede ifade veren polis memuru İzlem Civisilli, Haspolat-Lefkoşa anayolunda, 3 Ekim’de zanlı Abdullahi Bashır Bakarı’nın kirasında bulunup zanlı Muhammad Tahir Idrıs’in kullandığı ZPK 686 plakalı arabanın trafik çarpışması yaptığını söyledi.

Civisilli, olay mahalline giden polis ekipleri tarafından arabanın arka koltuğunda 7 adet ıslak ve 3 adet soğuk olmak üzere KKTC’de faaliyet gösteren bazı üniversiteler, bakanlıklar ve TC Büyükelçiliği ile Nijerya Büyükelçiliği adına sahtelenmiş damga mühürleri bulunduğunu kaydetti.

Polis memuru İzlem Civisilli, yapılan soruşturmalarda tutuklanan Abdullahi Bashir Bakari ile Yusuf Daura Ahmed’in olayla bağları olmadığı belirlenerek, serbest bırakıldığını belirtti.

Meselede alınması gereken birçok ifade ve bulunması gereken emareler olduğunu belirten polis Muhammad Tahir Idrıs ve Abdulrahman Bello’nun 3 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Yargıç Temay Sağer, zanlıların üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.