1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sahte diploma ve yolsuzluk soruşturmasında vurgun büyük!
Sahte diploma ve yolsuzluk soruşturmasında vurgun büyük!

Sahte diploma ve yolsuzluk soruşturmasında vurgun büyük!

Amir Shakirfard, Serdal Gündüz, KSTBÜ’nün Mütevelli Heyeti Üyesi ve Başkan Vekili olan Kemal Dürüst ve Üniversite Kampüsü İşletmecisi Şenol Kovancı ek tutukluluk talebi ile yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

A+A-

Sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Amir Shakirfard, Serdal Gündüz, KSTBÜ’nün Mütevelli Heyeti Üyesi ve Başkan Vekili olan Kemal Dürüst ve Üniversite Kampüsü İşletmecisi Şenol Kovancı ek tutukluluk talebi ile yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Yargıç Gülay Süleymanoğlu Uğur huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında avukatlar süreye itiraz etti.

Duruşmanın şu sıralarda devam ettiği davada polis yeni bulguları mahkemeye aktarıyor.

Soruşturmayı yürüten polis, üniversiteden sahtekarlıkla 2 milyon 129 bin TL, 111 bin 986 sterlin, 156 bin 346 Euro, 453 bin 476 dolar temin etmekle bağları olduğu belirterek, “Bugüne kadar 157 ifade temin edildiği, bir bilgisayar, 8 laptop, iki ajanda ve birçok fatura ile üniversitenin kamera kayıtları inceleniyor” dedi.

Polis soruşturmanın başlamadan önce okulda bulunan bir kayıt sisteminin silindiğini tespit ettiklerini kaydetti. Bir çok acente ile sözleşme tespit ettiklerini ifade eden polis, zanli Amir Shakirfard ve zanli Kemal Dürüst’ün üniversiteye ait gayrimenkul sözleşmesi yaptığı toplantı tutanağındaki imzanın sahte olduğu yönünde şikayet yapıldığını belirtti.

Üniversite yetkililerinin acenteyle ilgili bir şikayet yaptığını kaydeden polis, bir çok öğrencinin kaydının silindiğini bir öğrencinin mezun edildiğini kaydetti.

Soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini ifade eden polis Soruşturmayı Şube olarak 20 kişinin yürüttüğünü belirtti.

Tahkikat memuru yeni bulguları aktardı, avukatlar tarafından sorgulanıyor…

Duruşma devam ediyor…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.