1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Saldırıları akılcı ve sonuç alıcı adımlarla bertaraf etmeliyiz”
“Saldırıları akılcı ve sonuç alıcı adımlarla bertaraf etmeliyiz”

“Saldırıları akılcı ve sonuç alıcı adımlarla bertaraf etmeliyiz”

Altıok , “Popülist” söylemlerle seçmeni etkileme yarışına girdiklerinin endişe ile izlenmekte olduğunu belirtti

A+A-

Doç. Dr. Hasan Ulaş Altıok, Cumhurbaşkanlığı hayallerinin ve TC’nin ülkemizdeki mutlak hakimiyet arzusunun tetiklediği bir TC-UBP-HP koalisyon hükümetinin kurulmasına ülke olarak  tanık olduğumuzu anımsatarak, eski karanlık günlere ve öngörülemez bir geleceğe geri dönmüş olunduğunu söyledi.

 Altıok, çeşitli çevrelerin Cumhurbaşkanı  Akıncı’yı itibarsızlaştırma girişimlerinin  tam da bu bağlamda sıklaşmış ve zirve yapmış durumda oluğunu söyleyerek, seçim sürecinin de resmi olmasa da başladığını kaydetti.

 “Sayın Akıncı’nın yaşanan son gelişmeler ve kendisine karşı başlatılan örgütlü kampanya karşısında yaptığı açıklamaların çoğuna katılmakla beraber zamanlama açısından değerlendirdiğimde onun tavrını da Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik bir mağduriyet algısı yaratma olarak gördüğümü belirtmeliyim. Önemli olan bu tür çıkışları her platformda, gerektiği durumlarda yapabilmek ve seçim süreçleri dışında da toplumumuzun iradesine karşı yapılan tüm saldırıları toplumu da örgütleyerek, akılcı ve sonuç alıcı adımlarla bertaraf etmektir”

 Altıok, CTP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine diğer partiler ya da adaylar kadar yoğunlaşmamasının bu aşamada sağlıklı olacağını belirterek, yapılan açıklamalarda daha çok iç sorunlara değinilmesi ve dikkatin oraya çevrilmeye çalışılmasının Cumhurbaşkanlığı seçimine odaklanarak, toplumun yaşamakta olduğu sorunlara sırt çevirmekten daha doğru olduğunu kaydetti
Altıok, CTP’nin şu ana kadar özellikle de Kıbrıs Sorunu bağlamında ve TC ile ilişkilerde yaşanan çarpıklıklar bağlamında yaptığı açıklama ve eylemlerini yeterli bulmadığını söyleyerek, topluma bu iki konuda daha aktif liderlik yapması gereken parti olarak gördüğü CTP’den daha somut açılımlar ve daha örgütlü mücadele beklemekte olduğunu ifade etti

Haberin devamı için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.