1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Salim Akan’ın hayati tehlikesi var
Salim Akan’ın hayati tehlikesi var

Salim Akan’ın hayati tehlikesi var

İskele’de yapımı devam eden kolej inşaat alanında iki taraf arasında çıkan ve biri ağır iki kişinin yaralandığı kavgayla ilgili tutuklanan baba-oğul aleyhine birer gün tutukluk emri alındı

A+A-

“KESERLE VURDULAR, KAFATASINI KIRDILAR”…

Polis, baba-oğul olan zanlılar Cafer Taş ve Hüseyin Taş’ın iş yüzünden tartıştıkları Fikri Akan ve ona yardıma gelen abisi Salim Akan ile kavgaya tutuştuklarını belirterek, zanlıların ellerinde bulunan kalıp sıkma kelepçeleri ve keserle Akan kardeşlere vurduklarını ve Salim Akan’ın kafatasının kırıldığını ve hayati tehlikesinin bulunduğunu söyledi.

Sedef BOŞNAK   

İskele’de yapımı devam eden kolej inşaat alanında iki taraf arasında iş yüzünden çıkan kavgayla ilgili polisin başlattığı soruşturma devam ederken, kavga sırasında keserle başına vurularak kafatası kırılan 36 yaşındaki Salim Akan’ın hayati tehlikesinin sürdüğü açıklandı.    Biri ağır iki kişinin yaralandığı kavgayla ilgili tutuklanan baba-oğul zanlılar Cafer Taş (42) ve Hüseyin Taş (21) dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne Ceza Davaları Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler’in huzuruna çıkarıldı ve aleyhlerine birer gün tutukluluk emri alındı.    Dünkü tutukluluk duruşmasında, iddia makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Fırat Kızıltunçlar, meseleyle ilgili olguları aktarması için, İskele polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Sedat Tombul’u tanık kürsüsüne çağırdı.    Tanık polis Sedat Tombul, 28 Ekim 2020 tarihinde saat 13.30’da, İskele'de, yapımı devam eden kolej inşaat alanı içerisinde çıkan kavganın olgularını mahkemeye aktardı.    Sedat Tombul, zanlıların, yaptıkları kalıp işinin kendilerine engel olduğu gerekçesiyle tartıştıkları Sınırüstü’nde sakin Fikri Akan (29) ve oraya giden abisi Salim Akan’ı (36) vücutlarının muhtelif yerlerine, ellerinde tutunmakta oldukları kalıp sıkma kelepçeleri ve keserin keskin ağzıyla vurarak ciddi şekilde darp edip, vahim zarara uğrattıklarını söyledi.    Kavga sonucu Salim Akan’ın kafatasında kırık, şakağında ise 5 santim kesi oluştuğunu kaydeden tanık polis, adı edilenin kaldırıldığı Gazimağusa Devlet Hastanesi’nin Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alındığını ve hayati tehlikesinin bulunduğu ifade etti.    Zanlıları aynı gün tutukladığını kaydeden tanık polis, alınacak ifadelerin ve soruşturulacak şahısların bulunduğunu söyleyerek, serbest kalmaları halinde tahkikatına etki etme olasılığı bulunan zanlıların aleyhine tutukluluk emri talep etti.    Zanlıların avukatı Öner Şerifoğlu’nun bir sorusu üzerine, tanık polis, her iki tarafın da birbirlerine vurduğunu dile getirdi.    Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç, tahkikatın salimen tamamlanabilmesi için polisin süreye ihtiyacı olduğuna bulgu yaptı ve zanlıların 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.