1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Şampiyonlar Ligi’nde Merih Demiral’ın gecesi! Lucescu tarihe geçti…
Şampiyonlar Ligi’nde Merih Demiral’ın gecesi! Lucescu tarihe geçti…

Şampiyonlar Ligi’nde Merih Demiral’ın gecesi! Lucescu tarihe geçti…

Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda mücadele eden İtalyan temsilcisi Juventus, milli savunmacı Merih Demiral'ın 19. dakikada oyuna dahil olduğu maçta, Dinamo Kiev'i Morata'nın golleriyle 2-0 mağlup etti.

A+A-

Şampiyonlar Ligi’nde G Grubu’nun ilk maçında Juventus, deplasmanda Dinamo Kiev ile karşı karşıya geldi. NSC Olimpiyskiy Stadı’nda oynanan mücadeleyi Juventus 2-0’lık skorla kazandı.

Juventus’a galibiyeti getiren goller, 46. ve 84. dakikalarda yeni transfer Alvaro Morata’dan geldi. Karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan milli oyuncumuz Merih Demiral, 19. dakikada Chiellini’nin sakatlığı sonrasında oyuna dahil oldu.

Kariyerindeki ikinci Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Merih Demiral etkili performansıyla geceye damga vurdu, 7,1 oyun puanıyla takımın en iyilerinden oldu.

İŞTE MERİH DEMİRAL’IN KİEV MAÇI PERFORMANSI:

75 Dakika

74 pas

92% pas yüzdesi

5 araya girme

3 top uzaklaştırma

1/1 hava topu kazanma

Topla buluşma: 87

PİRLO İLK KEZ KAZANDI LUCESCU TARİHE GEÇTİ

Juventus’un başında kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi maçını kazanan Andrea Pirlo bu ilki eski hocası Mircea Lucescu’yu yenerek yaşadı. Dinamo Kiev’i 4 yıl sonra gruplara taşıyan 75 yaşındaki Mircea Lucescu, Şampiyonlar Ligi tarihindeki en yaşlı teknik adam oldu. 1995 yılında Brescia’nın başına olan Lucescu, genç bir yıldız adayı olan Pirlo’yu ilk kez sahaya süren isimdi.

İLK GOLÜ ATAN KUPAYI KAZANAMIYOR

Şampiyonlar Ligi’nde sezonun ilk golü Juventuslu Morata’dan geldi. Ancak Devler Ligi’nde daha önceki yıllarda sezonun ilk golünü atan hiçbir takım, şampiyonluğa ulaşmaya başaramadı. Juventus, daha önce açılış golünü attığı 1997-98 sezonunda finalde Real Madrid’e mağlup olmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.