1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Sanayide tüm sektörler birbirine girmiş durumda”
“Sanayide tüm sektörler birbirine girmiş durumda”

“Sanayide tüm sektörler birbirine girmiş durumda”

Işıl Reklam’daki yangının görgü tanıklarından olan komşu iş yeri Cyprus Printing Global isimli iş yerinin ambalaj müdürü Serhat Altemur, KIBRIS’a konuştu:

A+A-

Işıl Reklam’daki yangının görgü tanıklarından olan komşu iş yeri Cyprus Printing Global isimli iş yerinin ambalaj müdürü Serhat Altemur, KIBRIS’a konuştu:

“Önceki gün burada felaket yaşandı. Döşeme yaptıkları için burada kimyasallar vardı. Kumaş ve elyaflar bir anda alev aldı. İtfaiyenin geç kaldığı söyleniyor, itfaiye de kendilerini geç aradıklarını söylüyor. Biz mesai bitti, çıktık, sonra yangın haberi geldi. Yan taraf olduğumuz için önlem aldık, ne olur, ne olmaz diyerek. İçeride çok büyük patlamalar oldu. Tüpler Allah’tan tam patlamadı..”

Tüm ekiplerin müdahale yettiğini ama bunda geç kalındığı iddia eden Altemur, şunları kaydetti:

“Buradaki sorun itfaiyede değil, sanayinin düzeninde. Çünkü burada düzen yok, alt yapı, üst yapı yok, park yeri yok. İnsanlar istedikleri yere hurda araçları koyuyor, gelişi güzel araba koyuyorlar. Acil müdahale edecek alan yok. Yangın gecesi ikinci ve üçüncü araç, park edecek yer bulamadı. Bunlara çözüm bulunması lazım ama bulunmuyor. Sanayi buranın kanayan yarası, ya yangın, da ya yağmur yağdığında çıkıyor meydana.. Nereden tutsanız, eksiklik var. Geçmiş olsun diyorum, Allah kimsenin başına vermesin. Herkesin emeği, birikimi var burada.”

“Sanayide tüm sektörler birbirine girmiş durumda”

Çıkan yangında işletme içerisinde neyin olduğunun bilinmediği gerekçesiyle yanlış müdahaleler olduğunu iddia eden Altemur, bu sorunu düzensizliğine ve Sanayi Dairesi’ne bağladı; şöyle devam etti:

“Bizde bir Sanayi Dairesi var, bu güne kadar bir iş yaptığını görmedim. Yetkililer var, Sanayi Dairesi’nin bağlı olduğu bakanlık var, herhangi bir alt yapıya ya da düzenlemeye dair bir girişimleri yok. Ancak popülizm yapıyorlar, arada bir gelip gezip gidiyorlar. Burada bir gruplaşma yok. Yurtdışında mobilyacılar sitesi ayrıdır, diğer sektörler ayrıdır. Bizde hepsi birbirine karışmış durumda. Müdahale anında nerede neyin ne olduğu bilinmiyor ki. Yangın anında itfaiye, kimyasala suyla müdahale etti. İlkten biraz köpük attılar ama baktılar olacak gibi değil, suyu bastılar. Elyafa, kumaşa suyu attığında daha çok harlardı, patlamalar yaşandı.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.