1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Saner Türkiye'de huzurevi projesi için incelemelerde bulundu
Saner Türkiye'de huzurevi projesi için incelemelerde bulundu

Saner Türkiye'de huzurevi projesi için incelemelerde bulundu

Türkiye’de temaslar yapmakta olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, KKTC'de yapımına başlanması planlanan huzureviyle ilgili proje için İstanbul ve İzmir'de Darüşşafaka Vakfına ait huzurevlerinde incelemelerde bulundu.

A+A-

Bakanlığından verilen bilgiye göre, İstanbul ve İzmir’de dün ve bugün teknik ziyaretler yapan Bakan Saner, bugün yurda dönecek.

Temasları çerçevesinde Bakan Saner'e, Darüşşafaka Vakfında yaşlılara verilen hizmetler, huzurevlerinin kapasiteleri, içerdiği mekanlar ve sosyal aktiviteleri ile ilgili ayrıntılı sunumlar yapıldı.

Bakan Saner, yaptığı açıklamada, KKTC'de en kısa zamanda çıkmayı tasarladıkları proje yarışmasında edindikleri bilgi ve tecrübelerden yararlanılacağını belirterek, bu gibi tesislerde elde edilen tecrübelerin birlikte paylaşılmasından sonra huzurevi projesinde maksimum verimi alabilmek için her türlü bilgi değişiminin gerçekleşmiş olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bu teknik gezide, sahada geniş bir uygulama fırsatı olan Darüşşafaka Vakfında faydalanılan veya süreç içerisinde eksikliği tespit edilen mekanların tasarlanması bakımından çok yararlı bir ziyaret gerçekleştirdiğini dile getiren Saner, Bakanlığın genç ve dinç yaşlılar için hayata geçirmek  üzere çalıştıkları projeler üzerinde de ayrıca beyin fırtınası yapma şansı yakaladıklarını ifade etti.

KKTC'deki mevcut huzurevinde günün koşullarında hizmet verme konusunda  gerçekten zorluklar yaşandığını belirten Saner, Bakanlığın Lapta bölgesinde sahip olduğu çok önemli bir arazi bulunduğunu ve yeni tasarlanıp ihalesine çıkılacak olan huzurevi projesi ile ikinci baharını yaşayan genç ve dinç yaşlılara çağdaş hizmet sunma konusunda çok önemli bir fırsat yakalayacaklarına inandığını kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.