1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Savcılık göreve
Savcılık göreve

Savcılık göreve

KAMU-İŞ Başkanı Sami Dilek, arsa peşkeşlerinin CTP döneminde de yaşandığını belirterek, bu konuda denetim mekanizması kurulup yargının devreye girmesi gerektiğini belirtti.

A+A-

KAMU-İŞ Başkanı Sami Dilek, ülkede bir yolsuzluk, adam kayırmaca, bir düzensizlik varsa, bunun iktidara gelmiş her parti döneminde yaşandığını ifade ederek, CTP döneminin sorunsuz olduğunu söylemenin doğru olmadığını belirtti.

Dilek, “Bir ülkenin ekonomik gücü güçlüyse dönemin iktidarı da halkın beklentisine cevap verebilecek pozisyonda olur. Bu dönemde turizmde ve üniversitelerde ekonomik açıdan patlama oldu. Tabii tüm bunlar yanında bir de beceri meselesi vardır. Beceriksiz iseniz bu dediklerimi yapamazsınız” diye konuştu. 

Dilek, CTP’nin iktidarda olduğu dönemde sürekli ödeme sıkıntısı yaşandığına dikkat çekerek, “hükümet olabilmek beceri ister” dedi.

Deniz ABİDİN 

KAMU-İŞ Başkanı Sami Dilek, CTP’nin iktidarda olduğu dönemde sürekli ödeme sıkıntısı yaşandığına dikkat çekerek, “hükümet olabilmek beceri ister” dedi. 

Dilek, CTP’nin iktidarda olduğu dönem teknik yönlerden de sıkıntılı bir sürecin yaşandığını belirterek, toplum son dönemde UBP ve DP’ye destek verdiğini kaydetti. Dilek, ülkede bir yolsuzluk, adam kayırmaca, bir düzensizlik varsa, bunun iktidara gelmiş her parti döneminde yaşandığını ifade ederek, CTP döneminin sorunsuz olduğunu söylemenin doğru olmadığını söyledi. 

“İddiaları savcılık ele almalı”

Dilek, yolsuzluğa adı karışan siyasileri halkın sandıkta bırakma olasılığının yüksek olduğunu belirterek, bu gibi iddiaları denetim mekanizması kurularak savcılığın ele alması gerektiğini savundu. Dilek, günün sonunda bu iddiaların unutulduğunu ve bir sonuç çıkmadığını kaydetti. 

Dilek, arsa ve peşkeşlerinin CTP döneminde de yaşandığını ifade ederek, bu haberlerin o dönemde basın tarafından gündeme getirildiğini belirtti. 

“Müşavirliğin önüne geçilemedi”

Dilek, CTP’nin iktidarda olduğu dönemde halkın beklentilerine yanıt veremediğini savunarak, her iktidar döneminde olduğu gibi CTP döneminde de devletin araç gereçlerinin her yerde atıl vaziyette olduğunu ve bunun maddi kayıp anlamına geldiğini söyledi. Dilek, müşavirlik konusunun ise  her dönem tartışıldığını dile getirerek, bu konuya ilişkin yasaları hükümetlerin dikkate almamasının doğru olmadığını kaydetti. 

Dilek, müşavir yaratılmamasına ilişkin girişimlerin belli dönemlerde yapılmaya çalışıldığına dikkat çekerek, ancak bazı nedenlerden dolayı önüne geçilemediğini söyledi. 

Dilek, diğer partilerde olduğu gibi CTP döneminde de Bakanların kendine yakın olanlarla çalışmak istediğine dikkat çekti. 

“Beceri meselesi de önemli”

Dilek, şunları söyledi, “CTP döneminde 13’üncü maaşlar geç ödenirdi. Toplum bunu görüyor. Bugün 13’üncü maaşlar bir ay öncesinden alındı. Bunun ekonomiye katkısı büyük olmuştur. Bu dönemde sigortalar ilk defa borçlanmadan ödenebiliyor. Her şey ekonomi üzerine kurulmuştur. 

Bir ülkenin ekonomik gücü güçlüyse dönemin iktidarı da halkın beklentisine cevap verebilecek pozisyonda olur. Bu dönemde turizmde ve üniversitelerde ekonomik açıdan patlama oldu. Tabii tüm bunlar yanında bir de beceri meselesi vardır. Beceriksiz iseniz bu dediklerimi yapamazsınız. Günün sonunda ekonomik güç, partileri 13’üncü maaşı ödemede de sıkıntıya sokmaz.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.