1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Seçim sonrası dolarda ilk tepki
Seçim sonrası dolarda ilk tepki

Seçim sonrası dolarda ilk tepki

Dün yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri ardından dolar/TL ilk tepki olarak yüzde 2'ye yakın düşüşle 4.59'un altını test etti. Kur bu sabah ilk işlemlerde 4.65 lira seviyelerinden güne başladı.

A+A-


Dünya gazetesinin aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde resmi olmayan sonuçlara göre birinci çıkmasının ardından Asya piyasalarında TL varlıklara ilgi arttı.

Geçen haftayı 4.66 seviyesinde tamamlayan dolar/TL, yüzde 2'ye yakın oranda düşüş gösterdi ve 4.59'ın altını gördü.

4.5868'e kadar inen kur, bu seviyede kalamadı ve yeniden 4.61'in üzerine çıktı. Kur, saat 01:05'te yüzde 1.4 düşüşle 4.6122 seviyesinde yer aldı. 


Seçim sonrası yeni haftanın ilk gününe bakıldığında dolar/TL 4.65 lira seviyesinden açıldı. Euro ise 5.42 liradan el değiştiriyor. 

Borsa İstanbul'un da benzer oranda bir değerlenme ile güne başlaması bekleniyor.

TL varlıklar üzerine beklentilerin şekillenmesi noktasında seçim sonrası açıklamalar önemli olacak.

ŞİMŞEK: PİYASALAR SONUÇLARI KUTLUYOR

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, seçim sonrası TL'nin değer kazanmasıyla ilgili Twitter'dan açıklamada bulundu. Şimşek "Piyasalar da seçim sonuçlarını kutlamaya başlamış gibi…" diye yazdı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.