1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Seehofer genel başkan, Söder başbakan adayı
Seehofer genel başkan, Söder başbakan adayı

Seehofer genel başkan, Söder başbakan adayı

Almanya’da hükümetin küçük ortağı CSU Genel Başkanı Horst Seehofer, partisinin olağan genel kongresinde şimdiye kadar aldığı en düşük oyla yeniden genel başkan, Maliye Bakanı Markus Söder 2018’deki eyalet meclisi seçimlerinde başbakan adayı ilan edildi

A+A-

Seehofer, Nürnberg kentindeki kongrede geçerli 793 oyun 664’ünü aldı. 2008’den beri partinin genel başkanlık görevini yürüten Seehofer, kongrede aldığı yüzde 83,7 destekle şimdiye kadar aldığı en düşük oranla genel başkan seçildi. 4 yıl önce düzenlenen kongrede yüzde 95,3, iki yıl önce de yüzde 87,2 oranında oy alan Seehofer, 3 ay önce yapılan genel seçimlerde CSU’nun Bavyera eyaletinde yüzde 38,8 oy oranına gerilemesinden dolayı eleştirilerin hedefi olmuştu. 

Bavyera eyaletinin Maliye Bakanı Markus Söder ise kongrede 2018’in sonbaharında yapılacak eyalet meclisi seçimleri için partisinin başbakan adayı seçildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.