1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Serdal Gündüz ile Berk Özbek’in davası 30 Eylül’e ertelendi
Serdal Gündüz ile Berk Özbek’in davası 30 Eylül’e ertelendi

Serdal Gündüz ile Berk Özbek’in davası 30 Eylül’e ertelendi

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan üniversitenin küçük hissedarı Serdal Gündüz ve asistanı Berke Özbek Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne getirildi.

A+A-

Polis Genel Müdürlüğüne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği tarafından Güzelyurt'ta faaliyet gösteren Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan üniversitenin küçük hissedarı Serdal Gündüz ve asistanı Berke Özbek Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Füsun Cemaller, Kıdemli Yargıç Vedia B. Barkın ve Yargıç Tutku Candaş huzurunda görüşülen dava itham için 30 Eylül 2024 tarihine ertelendi.

Mahkemede söz alan sanık Serdal Gündüz’ün avukatı Doğa Zeki, dosyalarla ilgili ciddi problemler olduğunu belirtti, mahkemeye verilen emarelerle ilgili müracaat yaptıklarını kaydetti. Zeki, gelmesini bekledikleri birçok dosya olduğunu ifade etti, PI duruşmasında kullanılan emareleri mahkemeden talep etti.

Avukat Zeki, sahte diploma meselesi ile ilgili teminat süresinin dolduğunu ancak hazırlanan bir dava olmadığını kaydetti.

Sanık Berke Özbek avukatı Hasan Yücelen de evrakların kendilerine ulaşmadığını mahkemeye belirtti.

“Dosyalar çok çetrefilli”

Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, dosyaların çok çetrefilli olduğuna işaret ederek, iki sahte diploma meselesi ile ilgili mütalaa verildiğini tüm dosyaların Eylül sonu geleceğini kaydetti.

Dava itham için 30 Eylül 2024 tarihine ertelendi.

Sanıklar toplam 98 davadan itham edilmişti

Sanıklar aleyhinde “sahtekârlıkla para temini”, “dolandırıcılık”, “sahte belge düzenleme ve tedavüle sürme”, “hesaplarda hile ve sahtekârlık yapma”, “suç geliri aklama”, “ödeme emrini tahrik”, “müstahdem tarafından sirkat” suçlamaları bulunuyor.

Toplam sekiz tanığın dinlendiği Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ndeki ilk tahkikat duruşmasında, sanıklar toplam 98 davadan itham edilmişti.

Kaynak: “Teminat süresi doldu, hazırlanan bir dava yok”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.