1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sinemaya gitmek bile lüks oldu
Sinemaya gitmek bile lüks oldu

Sinemaya gitmek bile lüks oldu

Ülkedeki pahalılık ailece sinema keyfi yapmayı da zorlar hale getirdi. 4 kişilik bir ailenin bilet ücretleri ve klasik bir meşrubat ile sinemanın olmazsa olmazı mısır için yaklaşık bin TL lazım!

A+A-

Haber: Emine Gül ÖZER

Enflasyon koşulları, temel gıda maddelerini ciddi boyutta etkilerken, vatandaşların ailece zaman geçirdikleri kültürel faaliyetleri de bu durumdan nasibini alıyor.

Son zamanlarda Netflix, Disney Plus, Amazon Prime gibi uygulamalara talep artmasıyla, sinema kültürü de gerilerde kalmaya başladı. Bunda artan bilet fiyatları oldukça etkili.

Sosyal aktivite arayışında olan, ailesiyle kaliteli zaman geçirip film seyri yakalamak isteyenlerin bütçesini zorlaması gerekiyor. Sinemalarda farklı fiyat uygulamaları bulunuyor. Bugünkü koşullara göre, sinemaya gitmek isteyenlerin kişi başı tam bilet fiyatına minimum 120 TL- maksimum 150 TL ödemesi gerekiyor. Öğrenci biletlerinde ise sinemaya göre fiyat değişkenlik gösterirken bir kişinin minimum 110 TL ödemesi gerekirken, rakam 140 TL’ye kadar çıkıyor.

Film sırasında mısır ve kola tercih edecek olan ailelerin hesapları daha da kabarıyor. 4 Kişilik bir ailede 2 tam bilet, 2 öğrenci bileti alındığında minimum tutar 460 TL ödemesi gerekirken, maksimum tutar 580 TL oluyor.

Haberin devamı için tıklayınız...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.