1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sınır kapılarında yeni yazılım krizi
Sınır kapılarında yeni yazılım krizi

Sınır kapılarında yeni yazılım krizi

İçişleri Bakanlığı’nın Sınır Kapıları’nda yürürlüğe koyduğu yeni yazılım uygulaması sadece birkaç saat sürdü.

A+A-

İçişleri Bakanlığı, Sınır Kapıları’nda uygulanmak üzere, her kimliğin farklı prosedürlerden geçirilerek ara yüzlerde sorgulanacağı yeni bir yazılım oluşturarak, polis memurlarına da eğitim verildi.

Yeni uygulamanın dün sabah itibariyle uygulamaya sokulmasıyla, oluşan metrelerce kuyruklar ve bekleyen vatandaş isyan bayrağını çekti.

Sabah erken saatte uygulanmaya başlayan yeni prosedür aksaklıklara neden oldu ve vatandaştan edinilen bilgiye göre, 1 saatte yaklaşık 10 kişiye ancak işlem yapılabildiği yönünde oldu.

Sosyal medyada bulunan ‘Metehan Sınır Kapısı Yoğunluk Durumu’ hesabı üzerinden şikâyetlerini gideren vatandaştan kimi “Ben yaparım olur zihniyeti, hiçbir telkin dinlememiş. Ve işte halimiz…” derken, kimi de uygulanmaya çalışılan yeni sistemin polis ile halkı birbirine düşüreceği yorumunu yaptı.

Hem muhaceret polisini hem de vatandaşı sıkıntıya sokan bu sistemden ötürü meydana gelen uzun kuyruklar ve vatandaşın isyanı sonrası sadece birkaç saat uygulamada kalabildi.

Ercan Havalimanı da dahil olmak üzere tüm Sınır Kapıları’nda sıkıntıya yol açan yeni yazılım yerine eski sistem tekrar devreye girdi ve günün geriye kalanında muhaceret polisi eski sistemi kullanarak işlemleri yaptı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.