1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Şirketleşme modeli gündeme gelmeli”
“Şirketleşme modeli gündeme gelmeli”

“Şirketleşme modeli gündeme gelmeli”

CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları, toplu taşımacılıktaki sıkıntılara işaret etti: “T izinleri durdurulmalı, şirketleşme modeli gündeme gelmeli”

A+A-

Ulaştırma Bakanlığı’nın yeni Ticari Araç İşletme İzni ( T izni) vereceği iddiaları, gözleri toplu taşıma sektörüne çevirdi.

Uzun yıllar toplu taşımacılık sektöründe hizmet vermiş CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, toplu taşımadaki sorunlara işaret etti, T izinlerinin derhal durdurulması gerektiğini belirtti.

Hamzaoğulları, otobüs taşımacılığının Kıbrıs’ın güneyinde düzenli bir sisteme girdiğini, ancak kuzeyde halen bir sistem sağlanamadığını ifade etti.

Otobüsçüyü destekleyen bir zihniyetin olmadığını ifade eden Hamzaoğulları, “Toplu taşımacılık çok sıkıntılı, hedeflenen planlanan şirketleşme olayı gündeme gelirse, ivme kazanılabilir. Bu yapılmazsa ivme kazanılmaz” dedi.

Hamzaoğulları: “Şirketleşme modeli gündeme gelmeli”

Lefkoşa Terminal alanındaki KAR-İŞ ilan panosuna asılan 36 isim veya işletmeye verilmesi planlanan yeni T izinlerini anımsatan Hamzaoğulları, bir an önce şirketleşme modelinin gündeme gelmesi gerektiğini kaydetti.

Otobüs taşımacılığının Kıbrıs’ın güneyinde düzenli bir sisteme girildiğini ifade eden Hamzaoğulları, “ (T) izinlerinde sıkıntı, gelişim içinde olan yerleşim yerlerinde artacak. Nüfusumuz nasıl ki bilinmemekte, bu nüfusun nasıl geliştiğini de nerelerde hangi yerleşim yerlerine yerleştikleri de soru işaretleri ile dolu. Otobüsçüyü destekleyen zihniyet yoktur. Destekleyen bir zihniyet olsa önce şehir içinde veya dolaşılan yerlerde bir ring yapılırdı. Bu bölgelerde bulunan toplu taşımacılık yapanların bu ringden geçmek zorunda olduklarının altı çizilirdi. Kuralları olması gerekir” dedi.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.