1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Siyasiler ikiye bölündü
Siyasiler ikiye bölündü

Siyasiler ikiye bölündü

Dün siyaset bilimcilerle fitilini ateşlediği “KKTC için parlamenter sistem mi, başkanlık sistemi mi?” tartışması siyasilerle farklı bir boyuta taşındı.

A+A-

Tüm çevrelerin kabul ettiği KKTC istikrarsız siyasetinde siyaset bilimciler sorunun yönetim biçimi değil, zihniyet ve siyasete bakış açısı olduğunu kaydederken, parti genel sekreterleri ise ömürleri 1,5 yılı bulan hükümetlerin görüldüğü ülke siyasi yaşantısında “bir yerlerde bir sorun olduğu” görüşünde hemfikir.

Haberci’nin başlatmış olduğu “KKTC için parlamenter sistem mi, başkanlık sistemi mi?” tartışması siyasilerle farklı bir boyuta taşındı.

Parti genel sekreterlerinin bazıları başkanlık sistemine “tamamen karşıyken”, bazıları ise “istikrarlı siyaset ve ülke, toplum menfaati için tartışılması gereken bir yönetim şekli olursa” ellerini taşın altına koymaya hazır olduğunu kaydetti.

HIZAL: KESİNLİKLE KARŞISINDAYIZ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Halil Hızal KKTC’de başkanlık sistemini tartışmaya başlamadan önce Gayri Safi Milli Hasılası ilk 20’de olan ve Avrupa Birliği ülkelerinde kaç ülkede başkanlık ve parlamenter sistemin hayat bulduğuna bakılması gerektiğini ifade etti

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.