1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Siz hükümet kurup hükümet bozan bir ailenin ferdisiniz...
Siz hükümet kurup hükümet bozan bir ailenin ferdisiniz...

Siz hükümet kurup hükümet bozan bir ailenin ferdisiniz...

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Gazimağusa-Yeniboğaziçi-İskele Emirname Taslağı’nın açıklandığı “Danışma Toplantısı”nda Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan’ın işadamı Mete Boyacı’ya yönelik sözleri şok etkisi yarattı:

A+A-

Gazimağusa’da dün emirnamelerle ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısında fikirlerini söyleyip, bazı itirazlarda bulunan işadamı Mete Boyacı’ya, Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan, “Siz hükümet kurup hükümet bozan bir ailenin ferdi olarak…” diye bir ifade kullandı. Bu şok sözler, toplantının yarım kalmasına neden oldu. Yiğitcan’ın sözlerine tepki gösteren Mete Boyacı ile katılımcıların çoğu salonu terk etti… Türkmen Yiğitcan, sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, özür diledi ama toplantı bu gerginlik nedeniyle tamamlanamadı.

Emirname taslağı ile ilgili bilgi verildi

Gazimağusa- İskele- Yeniboğaziçi İmar Planı yürürlüğe girinceye kadar geçecek sürede yaygın ve parçacıl gelişmenin önlenmesi, yerleşimlerin karakterinin korunması ve doğal çevre ile tarihi kültürel miras alanlarının korunmasını sağlamak amacı ile hazırlanan Emirname Taslağı, dün akşam İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen halka açık “Danışma Toplantısı”nda katılımcılara sunuldu.

Rauf Raif Kültür ve Kongre Merkezi’nde saat 17.00’de başlayan toplantıya İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan, UBP Milletvekilleri Hamza Ersan Saner, Nazım Çavuşoğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, bölgenin bazı eski belediye başkanları, inşaat şirketleri, emlakçılar, İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Şehir Plancıları Odası Başkanı Merter Refikoğlu ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Sakin başlayan ancak emirnamenin açıklanmaya başlamasıyla gerginleşen toplantıya soru-cevap ve öneriler kısmında Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan, iş adamı Mete Boyacı’nın bir söylemine karşılık olarak “siz hükümet bozup hükümet kuran bir ailenin ferdi olarak” sözleri damga vurdu. Bu sözlere katılımcıların birçoğu tepki gösterdi ve salonu terk etti. Tepki gösteren katılımcılar Türkmen Yiğitcan’ı istifaya davet ederlerken, Mete Boyacı ise Türkmen Yiğitcan’ı dava edeceğini söyledi.

Türkmen Yiğitcan ise, daha sonra sözlerinin uygunsuz olduğunu belirterek, Mete Boyacı’dan özür diledi.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.